Controller till Försvarsmaktens Högkvarter

Om tjänsten

Om tjänsten

Till Genomförandeavdelningen inom Högkvarterets Produktionsledning söks nu en controller med ansvar för planering och uppföljning av Försvarsmaktens materielunderhållskostnader samt externa intäkter. Genomförandeavdelningen ansvarar för produktionsplanering och uppföljning av ekonomin inom förbandsproduktionen. Detta innebär att avdelningen ger ut direktiv och styrningar till förband, skolor och centrum för planering, genomförande och uppföljning. Avdelningen är även ansvarig och sammanhållande för verksamhetsuppdrag till förband, skolor och centrum.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Befattningen som controller innebär att du kommer att arbeta med planering, prognostisering och analyser avseende Försvarsmaktens kostnader för materielunderhåll respektive externa intäkter. Arbetet innebär stor samverkan inom Försvarsmakten och med Försvarets materielverk (FMV). Du kommer framställa anvisningar och direktiv till FMV och Försvarsmaktens organisationsenheter (förband, skolor och centrum).

Kvalifikationer

  • akademisk examen inom ekonomi
  • god analytisk förmåga
  • god förmåga att se helhet
  • kommunikativ och pedagogisk

Meriterande

Erfarenhet av arbete inom ekonomifunktion inom Försvarsmakten eller annan offentlig förvaltning. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Placering

Tjänsten är placerade vid Försvarsmaktens Högkvarter på Banérgatan i Stockholm.

Tillträde

Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Provanställning 6 månader tillämpas.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

Jenny Ström, tfn 08-788 80 05 alt. 0768-935 613

Fackliga representanter

SACO, Camilla Robertsson
SEKO, Hans Monthan
Försvarsförbundet OFRS, Pia Almström
OFR/O, Arne Nilsson

Samtliga nås på telefon 08-788 75 00

Din ansökan med CV vill vi ha senast den 24:e september 2017. Intervjuer kommer att genomföras löpande.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både officerare och civila experter. Högkvarteret (HKV) utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, juridiska staben, personalstaben och informationsstaben.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 01 september 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-09-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan