Försvarsmakten söker Flygläkare till Försvarsmedicincentrum i Linköping

Om tjänsten

   

Typ av befattning: Tillsvidaretjänst 100 %

Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg och Linköping.

 

I Linköping genomförs antagningsundersökningar, flygmedicinsk utbildning och träning för piloter och övriga i flygtjänst.

 

Enheten, Flygmedicinska undersökningssektionen är en central resurs inom Försvarsmakten och stödjer även andra militära förband och civila aktörer med flygmedicinsk kompetens. Viss flygmedicinsk forskning och utvecklingsverksamhet bedrivs också vid enheten.

 

Här arbetar både militär och civil personal. I enheten ingår tre läkare, två biomedicinska analytiker, en sjuksköterska och en medicinsk sekreterare. Enhetens har ett nära samarbete med Utbildningssektionen, där arbetar piloter och flygfysiologer.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

Medicinska antagningsundersökningar av piloter och övriga sökande till militär flygtjänst. Däri ingår flygläkarundersökning men även bedömningar av en rad undersökningar såsom audiometri, spirometri, labsvar m.m. Resultaten sammanställs och diskuteras gemensamt med övriga kollegor. Ett givande forum. Dessutom deltar flygläkaren i olika utbildningsmoment och träning i humancentrifug samt kammarsystem. Vid behov bistå som sjukvårdsberedskap under överlevnadsövningar i barmark och vintermiljö.

 

Utbildning och kompetens

Läkare med lämplig specialistkompetens t.ex. allmän medicin eller internmedicin. God klinisk erfarenhet. Meriterande är genomgången Civil Flygläkarutbildning (gärna AME 1), egen flygerfarenhet samt reservofficersutbildning.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du bör vara en omdömesgill person som har lätt för att samarbeta. Du har en god administrativ förmåga och vana vid att uttrycka dig i tal och skrift, med goda kunskaper i svenska och engelska, god datorvana och god förmåga att söka och sammanställa information.

B-körkort är ett krav

Övrigt

För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med register­kontroll genomförs före anställning. Med anställning i Försvarsmakten följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Ange gärna löneanspråk i ansökan.

Tillträde

Snarast efter överenskommelse.

Ansökan

Senaste ansökningsdag 2017-10-06

Upplysningar

Du är välkommen att kontakta:

Sekreterare Flygmedicin Anette Brodd

Chef Flygmedicin Ioannis Magounakis

Annonssäljare undanbedes.

Fackliga företrädare

Försvarsförbundet Åsa Sundholm, 070-699 48 34

SEKO Anders Ericsson, 031-69 26 67

SACO Anders Jonsson, 031-69 26 39

Officersförbundet Johan Öhlén, 031-69 20 44


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. Vid centrumet finns kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och rekryter. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 05 september 2017
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmedicincentrum (FömedC) Göteborg
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-10-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan