Försvarsutbildarna söker en ny chef för kommunikation och civila uppdrag

Om tjänsten

Avdelningen för kommunikation och civila uppdrag
Avdelningen har ansvar för Försvarsutbildarnas centrala kommunikation till både medlemmar och omvärld. I uppgifterna ingår bland annat omvärldsbevakning, Försvarsutbildarnas medlemstidning och organisationens sociala medier. Vidare ansvarar avdelningen för information om totalförsvar- och säkerhetspolitik. I avdelningen ingår även uppgiften att leda och utveckla Försvarsutbildarnas civila verksamhet för myndigheter och länsstyrelser. Här ingår också informationsaktiviteter till allmänheten genom konceptet ”För din säkerhet!”. Avdelningen stödjer även övrig utbildningsverksamhet med marknadsföring och rekrytering.

Arbetsuppgifter
Som chef för avdelningen ansvarar du för att leda, samordna och utveckla avdelningens verksamhet. Du är chefredaktör för medlemstidningen och kontaktperson gentemot uppdragsgivare och övriga intressenter inom ditt ansvarsområde. Du ingår i ledningsgruppen samt är föredragande för styrelsen.

Vi söker en driven och samhällsintresserad person som känner stort engagemang för både kommunikation och totalförsvar. Du har en god social förmåga och gillar att arbeta tillsammans med andra i en dynamisk och utvecklande miljö. Du kommer att samverka med både medlemmar, nyckelpersoner inom myndigheter som politiker. Vi kommer vid tillsättandet att lägga stor vikt vid den sökandes personliga egenskaper.

Krav

 • Du har flerårig erfarenhet av att leda verksamhet och driva utveckling
 • Du har utbildning i eller flerårig erfarenhet av ledande arbete inom kommunikation
 • Du har kunskap om både totalförsvar och krisberedskap
 • Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
 • Du har goda kunskaper om social media

Meriterande

 • Att ha arbetat inom Försvarsmakten eller krisledande myndighet som MSB
 • Stort nätverk inom det försvars- och säkerhetspolitiska området
 • Kunskap om frivillig försvarsverksamhet

Tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på Karlavägen 65, Stockholm. Tillträde snarast.

Ansökan
Skicka ansökan till bengt.sandstrom@forsvarsutbildarna.se och bifoga gärna ett personligt brev och CV. Ansöknigar tas om hand fortlöpande.

Frågor
Bengt Sandström, Generalsekreterare, tfn 070 518 84 22
Upplysningar om tjänsten kan lämnas av avgående chef Per Klingvall, 070-301 68 05

Försvarsutbildarna är en rikstäckande frivillig försvarsorganisation som stärker samhällets säkerhet genom försörjning av frivilliga och genom utbildning för Försvarsmakten och krisberedskapssystemets behov samt för den enskildes säkerhet. Vi har 25 000 medlemmar organiserade i 38 olika förbund. På centralkansliet finns 13 anställda och ute i landet finns tre regionala utbildningsledare.

Försvarsutbildarna är en rikstäckande frivillig försvarsorganisation med verksamhet som omfattar från den enskildes säkerhet till samhällets försvar.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 05 september 2017
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmakten
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-10-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan