Chef Stödsektionen till 2.NSE SYD FMLOG

Om tjänsten


Vill du ha ett spännande och utvecklande arbete i ett av Försvarsmaktens mest utvecklande miljöer?
Vi söker nu en chef som vågar anta utmaningen att få ansvara för Stödsektionen på Ledningsavdelningen vid 2.NSE SYD (Nationella Stöd Enheten), och hoppas självklart att du vill söka till oss.

FMLOG (Försvarsmaktens Logistik), ett krigsförband som finns närvarande i samtliga garnisoner och flottiljer inom Försvarsmakten. 2.NSE SYD med sin Ledningsavdelning är belägen i Karlskrona och är en av fyra NSE:er inom förbandet FMLOG.
Enheten med sina 200 medarbetare, Servicecenter på fem olika orter och Teknikavdelning ansvarar för att tillhandahålla de förnödenheter och transporter som FMs samtliga förband i Södra Sverige är i behov av för att verka i sina uppgifter under fred, kris och krig.

På Ledningsavdelningen om 24 medarbetare finns två sektioner uppdelade på Stöd- och Genomförandesektionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Just din roll och uppgift blir att, som chef, utveckla, driva och planera tillsammans med ett kompetent och självgående team det stöd i produktionen som enheten ansvarar för men även återrapportera och följa upp verksamheten. Du ingår naturligt i Enhetschefens ledningsgrupp om 5 personer (C TekA, C LednA, HR, C Gen).

Utöver ditt närmaste verksamhetsansvar så förväntas ditt engagemang och stöd till helheten av enhetens gemensamma produktionsutvecklings- och avvecklingsarbete. Stor del av din vardag innebär även att samverka inte bara med de förband som Servicecenter stödjer utan även upp mot FMLOG Stabs Planeringsavdelning.

Kvalifikationer
För att dina förutsättningar ska bli så bra som möjligt kommer du med tidigare erfarenhet och yrkesår från logistik- och/eller produktionsmiljö.
Bedömningen från oss är att din dokumenterade erfarenhet från att motivera, utveckla och sätta mål för medarbetare är minst fem år från en företagsvolym som likställs 2.NSE SYDs. Personalen är vår viktigaste resurs därför är du också ett föredöme som lever upp till vår värdegrund.
Din inställning och tidigare erfarenhet till att bygga goda och långsiktiga relationer genom bl a samverkan, är mycket viktigt för oss, varför vi satt detta som kravsättande för befattning.
Utöver ovan nämnda krav tar vi för givet att du kommunicerar på god nivå i tal som skrift, både i Svenska och Engelska.
Du innehar körkort *B* och även goda datorkunskaper då vårat systemstöd drivs i SAP-miljö.

Meriterande
Tidigare erfarenheter från Försvarsmaktens verksamhetsmiljö men det är inget krav.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet, förmågan att arbete självständigt som i samarbete med andra, din flexibilitet och din ambition att entusiasmera din omgivning att nå verksamhetens uppsatta mål.

Övrigt
Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.
Anställningen är en tillsvidareanställning med en förbehållen 6 mån provanställning. I tjänsten förekommer resor och övningsverksamhet.
Arbetsort är Vedeby i Karlskrona.

Upplysningar om befattningen lämnas av
C Ledningsavdelningen, Kn Mats-Peter Rubin Tel. 070- 868 54 84
Upplysningar kring rekryteringsprocessen lämnas av
HR 2.NSE SYD, Viktoria Nordström Tel. 0455-851 21

Fackliga företrädare
OFR/O Per Jespersson Tel.0455-850 00 (Vxl)
OFR/S Jörgen Svensson Tel. 0455-850 00
SACO Birgitta Strauss Tel. 0455-850 00
SEKO Jörgen Stehn Tel. 0455-850 00

Välkommen med din ansökan senast 2017-09-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 06 september 2017
  • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens Logistik (FMLOG)
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-09-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan