Är du Livgardets blivande HR-Chef?

Om tjänsten

Om du vill bidra till landets försvar och göra sann samhällsnytta, har vi tjänsten för dig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som HR-Chef tillhör du regementets ledningsgrupp och stöttar i strategiska HR-frågor. Du är även avdelningschef och leder Livgardets HR-avdelning, inkluderat det mer operativa HR-arbetet vid Livgardet.

Som HR-chef kommer du ansvara för att självständigt utveckla och koordinera HR-arbetet vid förbandet, likväl som du ansvarar för uppföljning av lagar och förordningar. Arbetet innehåller moment såsom att genomföra arbetsrättsliga förhandlingar, utbilda regementets chefer i HR, styra personalförsörjning samt leda regementets lönebildning. Arbetet är synnerligen brett och du leds av Chefen för Livgardet med ställföreträdare och inom funktionen från högkvarterets ledningsstabs personalavdelning (myndighetens Personaldirektör) i nära samarbete med Försvarsmaktens HR-Centrum.

Som avdelningschef har du det direkta ledarskapet för HR-avdelningens 12 kompetenta medarbetare och deltar i de regementsinterna operativa arbeten som är kopplade till både HR och annat stabsarbete. HR-avdelningens breda kompetens innehåller allt från HR-generalister/-specialister till rekryteringkoordinatorer, rekrythandläggare, planeringsofficerare och arbetsmiljöhandläggare. Du leds av din närmaste chef, regementstabschefen.

Personliga egenskaper

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper, då du som HR-chef har höga krav på dig att kunna skapa nätverk och entusiasmera medarbetare. 

Vi söker dig som har god erfarenhet från kvalificerat HR-arbete, gärna med erfarenhet från strategisk eller operativ nivå. Erfarenhet av förhandling och en förmåga att tydligt representera arbetsgivarsidan, samtidigt som du kan bibehålla en god relation med arbetstagarorganisationerna. Vi ser att du är strukturerad, initiativrik och besitter ett gott omdöme. Självklart lever du Försvarmaktens värdegrund. 

Formell Kompetens: 

 • Akademisk examen, eller annan jämförbar utbildning, inom HR

 • Flerårig erfarenhet av HR i större organisationer, gärna från en statlig myndighet

 • Goda kunskaper i arbetsrätt

 • God vana av förhandling

 • God kunskap i officepaketet

 • B-körkort

 Meriterande

 • Tidigare tjänstgöring som HR-chef

 • Tidigare tjänstgöring i myndighet inom totalförsvaret

 • Kunskap om Försvarsmaktens personalförsörjningssystem

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: Övlt Lars Wikström (Stabschef) eller Major Fredrik Frölén (HR-chef). Nås via växeln: 08-584 540 00

Tillträde Enligt överenskommelse

Övriga upplysningar

 • Utdrag ur misstanke och belastningsregistret kommer att genomföras före anställning.
 • Tjänsten är en civil tillsvidareanställning
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Enhet: Livgardet/regementsstaben
 • I rekryteringsprocessen kan tester komma att ingå
 • Sista ansökningsdatum är: 2017-10-01

Fackliga representanter: OFR/O Livgardet Mj Jan Bajer, SEKO Thomas Klasson, SACO Catarina Malmrot, OFR/S Madeleine Daleo samtliga nås via växeln: 08-584 540 00 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 06 september 2017
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-10-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan