Förbandsekonom till Amfibieregementet

Om tjänsten


Ett jobb för dig som är ekonom och gillar att ha många bollar i luften.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Förbandsekonom kommer du att komma i kontakt med alla typer av arbetsuppgifter som rör ekonomi vid regementet. Eftersom ekonomifunktionen består av tre personer är det viktigt att kunna arbeta brett. Det dagliga arbetet utgörs i huvudsak av fakturahantering, inköp, budgetering, uppföljning. Förbandsekonomerna har varsin budget/uppföljningscykel som de stödjer ekonomichefen med. I praktiken innebär det att respektive förbandsekonom ansvarar för vartannat år och tar fram budgetunderlag, följer upp och återrapporterar detta år. Du kommer även att få utbilda/vidmakthålla övriga delar av förbandet inom ekonomifunktionen.

 Kvalifikationer

 • Högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande kunskaper.
 • God förmåga att självständigt driva ärenden.
 • Goda kunskaper i Excel.

Meriterande

 • Erfarenhet av ekonomiarbete inom Försvarsmakten.
 • God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet.
 • Erfarenhet av PRIO.

Personliga egenskaper
Arbetet innebär mycket kontaktytor både inom och utom Amf 1. Det är därför av mycket stor vikt att du är kommunikativ och har lätt för att ta människor. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad. Du är en självklar teamspelare som är van att samarbeta med andra och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

Övrigt
Tillträde snarast enl. ök.  
Detta är en tidsbegränsad anställning om 6 mån med möjlighet till tillsvidareanställning.
Befattning är placerad vid Amfibieregementet i Haninge kommun.

Förfrågningar om befattningen kan göras till ekonomichefen Major Lars Larsson, 010-823 3080. Vi frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist AnnSophie Brezen på telefonnummer 0729933597.

Fackliga representanter
SACO-F: Siv Tjernberg, 010-823 30 61
SEKO: Anders Rydberg, 070-219 40 50
OFR/O: Rickard Benedetti, 070-875 68 05
OFR-S: Björn Engren, 070-252 78 16

Välkommen med din ansökan senast 2017-09-27. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Amfibieregementet är en del av Försvarsmakten och är placerat i Haningekommun. Amfibieregementet består av en Regementsledning, Regementsstab, Stödenhet, Amfibiebataljon, Bevakningsbåtskompani, Säkerhetskompani, Utbildningsgrupp Södertörn och Utbildningsgrupp Gotland. Befattningen som Förbandsekonom ingår i Regementsstaben.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Amfibieregementet, Amf 1, verkar där vatten möter land och verkar i Stockholm, Göteborg och på Gotland. Med hjälp av bland annat de snabbgående stridsbåtarna, svävare, trossbåtar och bevakningsbåtar, uppnår man en god rörlighet och förmåga att ta och utöva kontroll över kustområden. Syftet är att kunna styra vilka mark- och sjöenheter som ska ha tillgång till eller möjlighet att passera genom ett särskilt område. Amfibiesystemet kan verka i fyra dimensioner: i och under vattenytan, på land och i luften. Soldaterna använder kontrollerbara minor, robotsystem, granatkastare och andra vapensystem.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 06 september 2017
 • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Amfibieregementet (Amf 1) Berga/Muskö
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-09-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan