Blivande expert inom säker hårdvara till Avdelningen för krypto och IT-säkerhet vid Must

Om tjänsten

Är du intresserad av elektronik och hur elektronik möter IT-säkerhet? Vill du lära dig hur hårdvara designas för att förhindra manipulation? Vid den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten får du möjligheten att fördjupa dig inom området säker hårdvara!

Arbetsuppgifterna
Som blivande expert på Tekniksektionen medverkar du till att hårdvaran i Försvarsmaktens kryptosystem och IT-säkerhetsprodukter uppfyller våra högt ställda säkerhetskrav. Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att analysera och granska levererade lösningar i form av dokumentation, PCB-layout, VHDL kod och simuleringar. Du identifierar möjliga attackvektorer samt skydd mot dessa. I detta ingår att bedöma styrkan i fysiska skydd såsom inkapslingar. Utifrån ditt expertområde kommer du att vara involverad i hela processen från kravställning, utveckling och förvaltning samt översyn av produktionsmiljöer. I arbetsuppgifterna ingår även att följa akademisk och industriell utveckling inom skydds-, och attackmetoder, och baserat på dessa utveckla sektionens granskningsmetodik samt krav för framtida system.

Personliga egenskaper
Du brinner för ditt område och drivs av att lära dig mer. Dina kunskaper delar du gärna med andra, är bra på att samarbeta och tar ansvar för ditt eget arbete. Du är prestigelös, strukturerad, resultatinriktad och noggrann.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en bred kompetens inom elektronikområdet och intresse av IT-säkerhet. Du har kännedom om test och verifiering, FPGA-implementering och kretskortslayout samt systemdesign ur ett hårdvaruperspektiv. Du förväntas kunna skapa dig förståelse för komplexa konstruktioner utifrån datablad, källkod, scheman och dokumentation och är bekväm med att använda olika EDA verktyg. Du är civilingenjör i elektroteknik eller har motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.

Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av systemsäkerhet av driftsäkra system från områden såsom fordons-, flyg-, järnvägs- eller telekombranschen. Det är meriterande om du har erfarenhet av verifiering av hårdvara. Har du erfarenhet av forskning eller djupare kunskap inom ett eller flera hårdvarurelaterade områden är även det meriterande.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du bidrar till Sveriges säkerhet. Genom kompetensutveckling ges du möjligheter att utveckla dig själv inom fokusområden som du har möjlighet att påverka. Vi erbjuder även friskvård som inkluderar träning på arbetstid.

Övrigt
Upplysningar om tjänsten ges av sektionschef Anna-Lena Welling 070-520 51 30. Fackliga representanter: Anders Markow (SACO/Försvar), Katarina Kruse (OFR/S) och Arne Nilsson (OFR/O). Samtliga nås via 08-788 75 00. Tjänsten är placerad på Högkvarteret i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Sista ansökningsdag är den 23/10. Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

Sökord: hårdvara, FPGA, VHDL, Verilog, arkitektur, design, ASIC, PCB, kretskort, analog konstruktion, digital konstruktion, krypto, kryptologi, IT-säkerhet, testning, sidokanalsattacker.Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 21 september 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-10-23

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan