Supplier Manager till Avtalssektion vid LEDR MSK Ledsyst

Om tjänsten

SUPPLIER MANAGER TILL AVTALSSEKTIONEN VID LEDR MSK LEDSYST SYSTEMPRODUKTIONSAVDELNING ENKÖPING 

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad.

Försvarsmakten eftersträvar mångfald eftersom det berikar vår verksamhet. I Försvarsmakten finns en värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa lyfts fram. Försvarsmakten erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en rimlig balans mellan arbete, privat- och familjeliv.

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Materielsystemkontor Ledningssystem (MSK Ledsyst) ansvarar för den övergripande förvaltningen av Försvarsmaktens ledningssystem inkluderande IT-stödsystem samt utgör Försvarsmaktens beställare av drift och underhåll inom området samt genomför olika utvecklingsuppdrag.

MSK Ledsyst söker nu en Supplier Manager för att ytterligare stärka upp vårt team inom Avtalssektionen. Tjänsten innebär huvudsakligen arbete med Försvarsmaktens avtal och leverantörer inom teknisk tjänst på ledningssystemsområdet. Teknisk tjänst syftar till att möjliggöra förebyggande och avhjälpande underhåll på Försvarsmaktens materiel för att säkerställa effekt under hela livscykeln.

Arbetsuppgifter

 • Du planerar, genomför samt följer upp externa leverantörer och ram-/avropsavtal tillsammans med beställande enhet inom Försvarsmakten

 • Du leder och koordinerar arbetet med kravställning inför kommande ramavtalsupphandlingar.

 • Du stödjer utvecklingsprojekt med analys av lämpliga avtal för att lösa projektens behov

 • Du analyserar och dokumenterar förbättringsåtgärder för att rationalisera avtal samt säkerställa att avtalen levererar värde till Försvarsmaktens verksamhet.

 • Du stödjer Försvarsmaktens beställare i avtalsfrågor

 • Du deltar i upphandling, förhandling och förnyelse av Försvarsmaktens avtal tillsammans med kollegorna på sektionen samt FMV. 

Kvalifikationer

 • Universitets-/högskoleutbildning inom data-/systemvetenskap, ekonomi, juridik eller kompetens/erfarenhet som bedöms vara likvärdig

 • Dokumenterad erfarenhet av avtals- och leverantörshantering.

 • Erfarenhet av att arbeta med avtalstext, krav och uppföljning.

 • God teknisk kompetens i allmänhet.

Meriterande

 • God stilistisk förmåga

 • Kunskap om Försvarsmaktens organisation, verksamhet och IT-miljö

 • Erfarenhet från inköpsorganisation

 • Erfarenhet av kategoristyrt inköp

 • Erfarenhet av området teknisk tjänst (drift och underhåll av teknisk materiel) 

Personliga egenskaper

Som person är du engagerad och flexibel. Du är drivande och har ett strukturerat arbetssätt. Du har lätt för att leda och samarbeta med andra.

Stor vikt vid tillsättandet av tjänsten kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tillträde mm

Tjänsten är en tillsvidareanställning och omfattar heltid. Placeringsort Enköping.

Tillträde efter överenskommelse.

Upplysningar om befattningen lämnas av sektionschef Niklas Landström:

Mobil: 0708-543 995 niklas.landstrom@mil.se


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 september 2017
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet (LedR) Enköping
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-10-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan