Lärare i fordonsteknik sökes till Försvarsmaktens Tekniska Skola i Halmstad

Om tjänsten

Försarsmaktens Tekniska skola (FMTS) i Halmstad expanderar och söker nu 2 Lärare i fordonsteknik till Mekaniksektionen. Mekaniksektionen är en del av Grundläggande Teknikavdelningen (GTA) och GTA ansvarar för och genomför all grundläggande teknisk utbildning inom hela Försvarsmakten, exempelvis inom områdena flygteknik, verkstadsteknik och hjulfordonsteknik.

Vi erbjuder en tillsvidareanställning i civil befattning, med start snarast eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Halmstad.

Som lärare i fordonsteknik kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara att utveckla, planera och genomföra utbildning inom ansvarsområdet hjulfordonsteknik. Du kommer att vara rådgivare och kontaktperson inom hjulfordonsteknik, vilket kräver att du har en god teknisk förståelse. Du deltar i planeringen kring sektionens ansvarsområden och du arbetar även med att utveckla utbildningen mot den militära kontexten.

Kvalifikationer:
Du har en eftergymnasial utbildning inom fordonsteknik eller likvärdig arbetslivserfarenhet. Krav är körkort, lägst klass B.
Det är meriterande om du har erfarenhet som utbildare inom fordonstekniska ämnen. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att planera utbildningsverksamhet, har goda kunskaper i engelska samt god datorvana.

Som person ser vi att du är initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du trivs med att se andra människor utvecklas.
Du skall ha ett intresse av att ta till dig nya kunskaper och ständigt drivas av att förbättra pedagogiken inom lärandet.
Flexibilitet utöver ditt eget ansvarsområde är en nödvändighet, både för att stödja inom andra kompetensområden och för att lösa olika former av gemensamma uppgifter t.ex. vid utveckling av nya kurser.
Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har en god förmåga att arbeta självständigt. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper och vi kommer under rekryteringen erbjuda att genomföra en provlektion inom ämet.  

Övrigt:
Det är önskvärt att löneanspråk anges i ansökan. Sista ansökningsdag är 20171015.
Tillträde enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan!
Då Utbildningsenheten har flera pågående rekryteringar under hösten ber vi om tålamod då rekryteringen kan dra ut på tiden. 

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta: Sektionschef Henrik Ahlberg: 0708-31 88 09

Fackliga representanter nås via växelnummer 035-266 20 00
HSOF: Marie Meigård
OFR-S: Roland Kramer
SACO: Nermina Dzanic
SEKO: Jörgen Stehn


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 08 september 2017
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) Halmstad
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-10-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan