Förrådsman 1.Helikopterflottiljen

Om tjänsten

Sökande enhet:

1.Helikopterskvadron som opererar och underhåller Helikopter 14 är en del av krigsförbandet Helikopterflottiljen. Förbandet består av stab, flygdivison, flygunderhållskompani samt flygmaterielkompani. Flygmaterielkompaniets uppgifter är att stödja med reservdelsförsörjning, verktygsunderhåll, godsmottagning samt materieltjänst.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Dina arbetsuppgifter som förrådsman på 1.Flygmaterielkompaniet kommer att vara flera och varierande. Du kommer bland annat sköta utlämning av reservdelar/utbytesenheter till flygteknikerna, skicka och ta emot gods inom och utom riket, följa upp lager samt beställa varor i systemet SAP/PRIO. Du kommer även hantera utbytesenheter i system Maintenix/FENIX, inventera lagret. I arbetet ingår även till stor del administration av lagret samt hantering av övriga basmateriel tillhörande helikoptersystemet. 

Kvalifikationer:

 • Tidigare erfarenhet av arbete i förråd eller lager.
 • B-körkort.
 • Goda kunskapar i engelska.
 • Svensk medborgare.

Meriterande:

 • Erfarenhet av flygunderhållstjänst eller annan flygnärà verksamhet.
 • Erfarenhet av Maintenix/FENIX samt SAP/PRIO.
 • Hanteting av farligt gods.
 • Körkort C och E.
 • Hjullastarutbildning och truckkort.
 • Tidigare tjänstgöring i Försvarsmakten.
 • God datorvana.

Personliga egenskaper: Du är flexibel, "service-minded", sätter kunden i fokus, är problemlösande utan att görà avkall på tvingande lagar och reger. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. 

Upplysning om tjänsten kan lämnas av:

Lt Åke Lundberg, Stf chef 1.Flygmaterielkompaniet, tfn 070-601 08 87

Kn Birger Westin, Chef 1.Flygmaterielkompaniet, tfn 070-395 99 84

Fackliga representanter:

SACO,Anneli Helmersson, tel 013-28 30 00 (vx)

Försvarsförbundet, Caroline Nilsson, tel 013-28 30 00 (vx)

Officersförbundet, Mats Häggström, tel 0920-234941

Lön: Individuell lönesättning

Anställning: Anställningen är en tillsvidareanställning som börjar med en provanställning på 6 månader. Anställningen innebär heltidstjänstgöring samt skyldighet till utlandstjänstgöring vid behov.

Ansökningsprocessen: Ansökan sker via hemsidan. Du får e-post som bekräftelse på att vi mottagit din ansökan. Efter sista ansökningsdagen kommer ansökningarna gås igenom och lämpliga kandidater kommer att kallas på intervju, fysiska tester (Cooptest och Multitest) samt läkarundersökning.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Placeringsort: Luleå

Välkommen med din ansökan senast 15 oktober. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 september 2017
 • Plats: Luleå, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen (Hkpflj) Linköping
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-10-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan