IT- arkivarie

Om tjänsten

FÖRSVARSMAKTEN, FMLOG, Dokumenthanteringsenheten

Vill du jobba i framkant med arkivfrågor?  Då ska du söka befattningen som IT-arkivarie hos Dokumenthanteringsenheten i Stockholm.

Planeringsavdelningen (PlanA) ingår i Dokumenthanteringsenheten (DokhE), är en del av FMLOG. Totalt har DokhE verksamhet vid ca 20 orter och består av drygt 100 anställda. Vi hanterar stora mängder information av värde för verksamheten, allmänheten, historieintresserade, forskare, journalister med flera. Inom Försvarsmakten och DokhE pågår ett stort utvecklingsarbete inom dokumenthantering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Försvarsmakten står inför stora utmaningar rörande sin digitala dokument- och informationshantering. Vi söker därför it-arkivarie för tillsvidareanställning. Du kommer att arbeta i en grupp tillsammans med ytterligare tre it-arkivarier och verksamhetsutvecklare. I arbetet ingår bl.a. att medverka vid avveckling av IT-system för att säkerhetsställa att den information som ska arkiveras kan omhändertas enligt regelverkens krav. I arbetet ingår också att kontrollera de informationsuttag som görs för bevarande, att arkivera dem, att medverka vid förvaltning av dem och att vid förfrågan lämna ut information.

Kvalifikationer
· Utbildning inom datavetenskap, systemvetenskap och/eller arkivvetenskap eller liknande.
· En väl utvecklad kommunikativ förmåga samt en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
· Vana och erfarenhet av manuell datahantering av digital information.

Meriterande
· God kännedom om offentlig förvaltning och Försvarsmakten
· Projektledarkompetens
· Intresse för arkivfrågor och digitalt bevarande. 
· Kunskaper om arkivrelaterade standarder (OAIS, metadatastandarder, filformatsstandarder, osv).
· Kunskaper om regelverk inom arkivområdet.

Personliga egenskaper
För att trivas hos oss tror vi att du är självgående, strukturerad, serviceinriktad och har lätt för att skapa kontakter. Vi tror också att du kan arbeta ensam likväl som i grupper. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt
Befattningen är en tillsvidare anställning. Start enligt överenskommelse. Resor i tjänsten kan förekomma. Arbetsort: Stockholm.

Kontaktpersoner Vill du veta mer om befattningarna är du välkommen att kontakta avdelningschef Kennet Ölund, 070 – 836 16 97 eller IT-arkivarier Emely Norman 070-836 02 70 och Marcus Nilsson 070-836 02 79 .
Upplysningar om rekryteringsprocessen lämnas av HR-generalist Louise Miliotis, 070-836 16 37

Fackliga företrädare
SACO: Camilla Robertsson, 070 – 553 70 39
SEKO: Jörgen Steen, 070 – 677 99 21
OFR-S: Robert Oidermaa, 072 – 174 39 54 

Ansökan Välkommen med din ansökan senast 2017-10-04. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 11 september 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens Logistik (FMLOG)
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-10-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan