Skyttesoldat Wilska Kompani

Om tjänsten

421.kompani, Wilska, är ett pansarskyttekompani ingående i 42.pansarbataljon. Bataljonen är placerad vid Skaraborgs Regemente P4 i Skövde. Wilska kompani består av fast anställda, kontinuerligt tjänstgörande soldater och officerare fördelat på tre pansarskytteplutoner och en stab- och trosspluton. Kompaniet är i huvudsak bandgående, där stridsfordon 90 tillsammans med våra skyttegrupper utgör vår främsta slagkraft. Kompaniet utgör Försvarsmaktens operativa reserv under 2017 och därmed stå i hög beredskap.

Vi söker  

Vi söker dig som har militär utbildning, är fysiskt stark och redo att att stå i beredskap för att lösa uppgifter både nationellt och internationellt.

Befattningsbeskrivning

Som pansarskyttesoldat ingår du i en skyttegrupp om 6 man. Skyttegruppen är fordonsburet med stridsfordon90. Du som soldat kommer inneha flera befattningar för att kunna anpassas efter uppgiften. Utöver strid som är våran huvudsakliga uppgift sker det även övrig soldatverksamhet på plutonerna såsom t.ex. vapenexercis, fysisk träning, utbildning, materieltjänst osv. Tjänsten är av omväxlande karaktär och ställer stora krav på den fysiska och den psykiska prestationsförmågan

Formella krav

 • Svensk medborgare.
 • Du skall genomgå registerkontroll.
 • Genomförd värnplikt eller GMU med godkända resultat.
 • Godkända fyskrav. Fälttest 11.30 Multitest 300p

Meriterande

 • Tidigare tjänstgöring i Försvarsmakten.
 • Erfarenhet från internationell tjänstgöring.
 • Körkort B
 • Diverse fordon och vapenutbildningar 

Personliga egenskaper

 • Stor vikt kommer att läggas vid de personliga egenskaperna.

Vad Wilska kompani kan erbjuda dig

Vi erbjuder ett arbete där variation, omväxling, kamratskap och personlig utveckling utgör en naturlig del av verksamheten. Den fysiska förmågan är viktig och träning genomförs ett flertal timmar i veckan under arbetstid, även det generella tjänsteutövandet är av fysisk karaktär.

Vi har mycket god anda på kompaniet och sätter alltid uppgiften förs. Med en gedigen erfarenhetsbank där viss personal tjänstgjort vid förbandet under flertalet år och har genomfört flera internationella insatser.

Hos oss får du möjligheten att vara en del av ett förband som i det yttersta skall värna om demokratin, mänskliga rättigheter och människors lika värde.

Vad kan du erbjuda Wilska?

I din ansökan vill vi se en motivering till varför du är rätt person för oss, vad du kan tillföra kompaniet och varför du söker tjänsten. Vi vill även att du beskriver dina tidigare erfarenheter och kompetenser från militär tjänstgöring.

Vi vill gärna att du uppger refernser i din ansökan.

Övrigt
Frågor om tjänsten skickas till: p4-wilska-rekrytering@mil.se

Tillträde:  Testtillfälle planeras genomföras fredag v745 med reservation för förändring. anställning sker efter överenskomelse.

Anställd i försvaret: Uppge din nuvarande anställning i ansökan och meddela din chef att du söker tjänsten.

Anställning: Tidsbegränsad anställning upp till 8+4 år. Sex månaders provanställning tillämpas.

Placeringsort: Skövde.

Lön: Individuell lönesättning.

Sista ansökningsdag: 1/11-2017


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är en arbetsgivare som tar ansvar för sina anställda genom att samarbeta med arbetsgivare och högskolor i vår närhet. Genom Försvarsmaktsråd Skaraborg skapar vi förutsättningar för våra anställda att kunna växla mellan oss och andra arbetsgivare. Regementet utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Skaraborgs regemente tränar och utbildar två mekaniserade bataljoner, en för heltidstjänstgöring och en för tidvis tjänstgöring, två stridsvagnskompanier, ett tungt transportkompani samt tre hemvärnsbataljoner. Regementet ansvarar också för andra brigadstaben och staben för Militärregion Väst.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 september 2017
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs regemente (P 4) Skövde
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-11-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan