LSS flottiljstab söker två planeringsbefäl till A5/8

Om tjänsten

LSS flottiljstab söker två planeringsbefäl till A5/8 (avdelningen för planering och ekonomi) i Uppsala

Sökande enhet 

LSS Flottiljstab A5/8 (avdelningen för planering och ekonomi) ansvarar för planering för Luftstridsskolans verksamhet samt planering, redovisning och uppföljning förbandets budget.

Genom att avdelningen ansvarar för att samverka och samordna förbandets uppgifter och resurser har avdelningen en nyckelroll inom Luftstridsskolans samtliga verksamhetsområden såsom insatsverksamhet, utveckling och utbildning.

Avdelningens nyckelroll på förbandet innebär samverkan både inom förbandet men också externt med andra förband inom Försvarsmakten.

Kvalifikationer

 • God kunskap om FV organisation
 • God erfarenhet av stabstjänst och stabsmetodik
 • Goda färdigheter i Microsoft Office

Meriterande kvalifikationer

 • Erfarenhet av projektarbete, förändrings- och utvecklingsarbete
 • Erfarenhet av flygbasförband

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som planeringsbefäl stödjer du C A5/8 avseende planering av både produktions- och insatsuppgifter. Det innebär ex vis uppgiftsfördelning och analys av verksamhetsuppdrag från HKV PROD FLYG såväl som Flygtaktisk Chef. Du deltar i och lämnar underlag till interna och externa planeringsprocesser och följer noggrant och systematiskt upp dessa inom förbandets alla verksamhetsområden – insats, utbildning och utveckling.

Att snabbt förstå, kunna se och vara intresserad av sammanhangen mellan verksamhet och resurser är en förutsättning för att ta sig an befattningen och dess uppgifter på bästa sätt.

Du kommer också att vara delaktig i framtagandet av interna styrningar/anvisningar samt underlag för verksamhetsplanering såsom verksamhetsordrar och redovisningar.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är resultatinriktad, ansvarstagande och strukturerad. Som person är du driftig och har hög leveransförmåga. Du fungerar väl i grupp och är bra på att bygga förtroendefulla relationer men kan också arbeta självständigt och systematiskt inom eget ansvarsområde. Du har förmåga att både snabbt se sammanhang i helheterna men också urskilja detaljer för att kunna sätta dessa i ett större perspektiv.

En förutsättning för att klara av arbetsuppgifterna på ett bra sätt är att du har god pedagogisk förmåga och att du är kommunikativ och lyhörd. Tjänsten ställer naturligt krav på stort eget ansvar och initiativkraft. Stor vikt kommer därför att läggas på personlig lämplighet för tjänsten.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

Chef A5/8, Pär-Ola Svedin 0709369683

Facklig representant

OFR/S: Gustafson Per, 0702436088

OFR/O: Peter Oscarson, 018-196 368

SEKO: Larsson Mari-Ann, 0708276853

SACO: Medjed Hedlund Borka, 0703363720

Övrigt

I din ansökan skall det bifogas ett personligt brev och CV. Sista ansökningsdag är 2017-10-22.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Tjänsten är en tillsvidareplacering.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.
Vid Luftstridsskolan, LSS finns Utvecklingsenhet Luft som leder utvecklingen av flygstridskrafterna förkrigsförbandens behov. LSS har fyra flygvapengemensamma skolor; Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, Basbefälsskolan inklusive R 3 utbildning. Luftstridskolan är en flottilj som innehåller krigsförbanden 16:e flygflottiljen med 5. Basenheten samt 161. Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen med uppgifter avseende beredskap och insatser inom flygbas och ledning. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 september 2017
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Luftstridsskolan (LSS) Uppsala
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-10-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan