Handläggare Planering till LSS flottiljstab A5/8

Om tjänsten

Handläggare Planering till LSS flottiljstab A5/8 (avdelningen för planering och ekonomi) i Uppsala, civil befattning.

Sökande enhet  

LSS Flottiljstab A5/8 (avdelningen för planering och ekonomi) ansvarar för planering och uppföljning av Luftstridsskolans verksamhet, budget och årsredovisning.

Genom att avdelningen ansvarar för att samverka och samordna förbandets uppgifter och resurser har avdelningen en nyckelroll inom Luftstridsskolans samtliga verksamhetsområden så som insatsverksamhet, utveckling och utbildning.

Avdelningens nyckelroll på förbandet innebär samverkan både inom förbandet men också externt med andra förband inom Försvarsmakten.

Kvalifikationer

 • Dokumenterat god förmåga att utrycka sig i tal och skrift
 • Dokumenterad erfarenhet av informationshantering
 • Arbetslivserfarenhet från statlig myndighet
 • God erfarenhet och vana att arbeta med Office-paketet

Meriterande kvalifikationer

 • God kännedom om flygvapnets organisation och verksamheter
 • Erfarenhet av projektarbete, förändrings- och utvecklingsarbete

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som handläggare planering deltar du i planeringsprocessen genom att ta fram planeringsunderlag för alla delar av förbandet och att noggrant och systematisk följa upp processen inom förbandets alla verksamhetsområden. Du kommer även hantera och bearbeta underlag för att kunna genomföra verksamhetbudgetering och uppföljning av specifika ekonomiområden. Att snabbt förstå, kunna se och vara intresserad av sammanhangen mellan verksamhet och ekonomi är en god förutsättning för att ta sig an befattningen och dess uppgifter på ett bra sätt.

Du stödjer planeringsofficerarna med verksamhetsplanering genom att hantera och följa upp förbandets planeringsdokumentation. Du kommer också att vara delaktig i framtagandet av interna styrningar/anvisningar samt underlag för verksamhetsplanering såsom verksamhetsorder och redovisningar.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är resultatinriktad, ansvarstagande och noggrann. Som person är du driftig och har hög leveransförmåga. Du fungerar väl i grupp och är bra på att bygga förtroendefulla relationer men kan också arbeta självständigt inom eget ansvarsområde. Du har förmåga att både snabbt se sammanhang i helheterna men också urskilja detaljer för att kunna sätta dessa i ett större perspektiv.

En förutsättning för att klara av arbetsuppgifterna på ett bra sätt är att du har god pedagogisk förmåga och att du är kommunikativ och lyhörd. Eftersom tjänsten är helt nyinrättad ställs det krav på stort eget ansvar och initiativkraft. Stor vikt kommer därför att läggas på personlig lämplighet för tjänsten.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

Chef A5/8, Pär Ola Svedin 0709369683

Facklig representant

OFR/S: Gustafson Per, 0702436088

OFR/O: Peter Oscarson, 018-196 368

SEKO: Larsson Mari-Ann, 0708276853

SACO: Medjed Hedlund Borka, 0703363720

Övrigt

I din ansökan skall det bifogas ett personligt brev och CV. Sista ansökningsdag är 2017-10-22.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Tjänsten är tillsvidare med provanställning 6 mån. Löpande uttagning i rekryteringsprocessen till tjänsten kan förekomma.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.
Vid Luftstridsskolan, LSS finns Utvecklingsenhet Luft som leder utvecklingen av flygstridskrafterna förkrigsförbandens behov. LSS har fyra flygvapengemensamma skolor; Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, Basbefälsskolan inklusive R 3 utbildning. Luftstridskolan är en flottilj som innehåller krigsförbanden 16:e flygflottiljen med 5. Basenheten samt 161. Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen med uppgifter avseende beredskap och insatser inom flygbas och ledning. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 september 2017
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Luftstridsskolan (LSS) Uppsala
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-10-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan