Inspektör hälso- och sjukvård

Om tjänsten

Har du flerårig erfarenhet av medicinsrättsliga frågor samt erfarenhet av operativ tillsyn inom hälso- och sjukvårdslagstiftningen? Vill du utveckla detta arbetsområde och tillämpa dina kunskaper på en unik tillsynsenhet? Vi erbjuder dig nya utmaningar, varierande arbetsuppgifter, spännande verksamheter att inspektera och tre timmars träning på arbetstid per vecka.

Generalläkaren genomför tillsyn inom Försvarsmakten, Fortifikationsverket, Försvarets materielverk och Försvarets radioanstalt. Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen att vara rådgivning inom medicinsk rätt, handläggning av tillsynsfrågor samt att genomföra tillsynsbesök och inspektioner både inom Sverige och utomlands.

Generalläkaren står inför ett namnbyte och kommer fr.o.m den 1 oktober 2017 att benämnas ”försvarsinspektören för hälsa och miljö”.

Kvalifikationer:

 • Flerårig akademisk utbildning inom hälso- och sjukvård och/eller juridik.
 • Goda kunskaper i hälso- och sjukvårdslagstiftning.
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska språket.
 • B-körkort.

Meriterande kvalifikationer:

 • Erfarenhet av tillsyn enligt Hälso- och sjukvårdslagstiftningen.
 • Kunskap om försvarssektorns verksamheter och frivilliga försvarsverksamheter.

Personliga egenskaper:

Du är noggrann, stresstålig, omdömesgill, prestigelös samt har god förmåga att bemöta människor i olika miljöer. Du är flexibel samt har god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. I din roll som handläggare krävs god analytisk och administrativ förmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Övrigt:
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Befattningen är civil.
Tillträde januari 2018 eller enligt överenskommelse.
Placering vid Generalläkarens tillsynsavdelning, Tegeluddsvägen 100, Stockholm.

Upplysningar om tjänsterna kan lämnas av:
Gudrun Axelsson, tfn 08-562 816 79
Avdelningschef vid Generalläkaren Lena Orbelius, tfn 08-562 816 30

Fackliga representanter:

Fackliga kontaktpersoner vid Högkvarteret:

Camilla Robertsson (SACO)

Hans Monthan (SEKO)

Pia Almström (Försvarsförbundet OFR/S)

Arne Nilsson (Officersförbundet, OFR/O).

Samtliga nås på telefon 08-788 75 00.

Sista datum för ansökan:

Varmt välkommen med din ansökan senast den 1 oktober 2017, den ska innehålla CV samt ett personligt brev som beskriver varför du är lämpad för tjänsten. 


Information om Försvarsmakten och den rekryterande avdelningen

Generalläkaren kontrollerar att Försvarsmakten följer lagar och andra föreskrifter som gäller miljö- och hälsoskydd, livsmedelssäkerhet, djurskydd, djurhälsovård, djursjukvård, hälso- och sjukvård samt smittskydd. Inom området för miljö- och hälsoskydd har Generalläkaren även ansvar för tillsyn över den verksamhet som bedrivs av Försvarets materielverk, Fortifikationsverket och Försvarets radioanstalt. Generalläkaren utses av regeringen. På tillsynsavdelningen arbetar sammanlagt 18 personer; en avdelningschef, en jurist, en systemvetare, en läkare, en sjuksköterska, nio miljö- och hälsoskyddsinspektörer, två veterinärer och en livsmedelsinspektör.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 september 2017
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Generalläkaren
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-10-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan