Ledningssystemhandläggare - it-säkerhet

Om tjänsten

Sökande enhet

Vill du arbeta med auktorisation och ackreditering av IT-system i en spännande miljö? Då är den här tjänsten rätt för dig. Försvarsmakten söker en ledningssystemhandläggare för med huvuduppgift att ta fram underlag till beslut rörande auktorisation och ackreditering av ledningssystem.

Tjänsten är placerad i Stockholm och inom enheten Produktionsavdelning Lednings- och Underrättelsestridskrafter (PROD LEDUND) som finns inom Högkvarteret. PROD LEDUND ansvarar för produktionsledning av Försvarsmaktens ledningssystem i hela livscykeln, inklusive IT.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som ledningssystemhandläggare med inriktning it-säkerhet medverkar du till att Försvarsmaktens ledningssystem uppfyller ställda säkerhetskrav och kan godkännas för användning. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att tillsammans med andra ta fram underlag för auktorisation och ackreditering av system i enlighet med FM IT Process, medverka i analys rörande verksamhets- och säkerhetsmålsättningar samt delta i beredningar vid förberedelser inför insats. Efter hand du utvecklas får du större eget ansvar. Arbetet kan innebära resor nationellt och internationellt.

Önskvärda kvalifikationer

Vi söker dig som har en bred teknisk kompetens inom informations- och kommunikationssystem samt ett genuint intresse för att utveckla djupare kunnande inom it-säkerhet.

Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med auktorisation och ackreditering av IT-system.

God stilistisk förmåga samt kompetens att bereda beslutsunderlag och annan dokumentation riktad till olika målgrupper

Vana att läsa systemdokumentation och att skriva rapporter på både svenska och engelska.

Meriterande

Anställning i Försvarsmakten eller staten i befattning med uppgifter inom auktorisation och ackreditering av IT-system.

Erfarenhet som driftledningspersonal inom Försvarsmakten från exempelvis fältförband eller från internationell insats.

Erfarenhet av säkerhetsarkitektur samt kunskaper och färdigheter inom virtualisering och nätverk.

Personliga egenskaper

Du är noggrann och har en god analytisk förmåga. Du gillar att samarbeta, tar ansvar för eget arbete, är prestigelös och strukturerad. Lojalitet och pålitlighet är nyckelord.

Du drar dig inte för att ena dagen läsa omfattande systemdokumentation till att nästa dag granska system ute i verkligheten, nationellt såväl som internationellt.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling och friskvård samt möjlighet att anpassa arbetet utifrån rådande familjesituation.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av:

Sektionschef Daniel Harlin, 08-7887500

Fackliga kontaktpersoner vid HKV

Camilla Robertsson (SACO)

Hans Monthan (SEKO)

Pia Almström (Försvarsförbundet)

Arne Nilsson (OFR/O)

Samtliga nås på telefon 08-788 75 00

Övrigt:

Tjänsten är placerad i Stockholm och är en tillsvidare-anställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Första arbetsdag enligt överenskommelse.

Sista datum för ansökan:

Välkommen med din ansökan senast 2017-10-15. Din ansökan ska innehålla CV och ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet motiverar du varför du är lämpad för denna befattning. Ange löneanspråk i ansökan.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både officerare och civila experter. Högkvarteret (HKV) utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, juridiska staben, personalstaben och informationsstaben.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 14 september 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-10-14

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan