SÄKERHETSCHEF VID FÖRSVARSMAKTENS TEKNISKA SKOLA (FMTS)

Om tjänsten

Vill du jobba med säkerhetsfrågor vid Försvarsmaktens Tekniska Skola med placering i Halmstad och skapa förutsättningar för ökad effekt genom ökad säkerhet i vår breda verksamhet? Sök tjänsten som säkerhetschef hos oss!

Huvudsakliga Arbetsuppgifter I befattningen som Säkerhetschef leder och samordnar du säkerhetstjänsten på FMTS. Verksamheten bedrivs i huvudsak från flottiljområdet i Halmstad men även från ett antal orter runt om i landet vilket ställer särskilda krav

Som säkerhetschef är du en del av FMTS Stabsenhet. Säkerhetschefen är chef med arbetsgivare- och personalansvar och leder J2 sektionen som förutom säkerhetschefen består av en säkerhetshandläggare och IT säkerhetschef. Säkerhetsverksamheten på FMTS funktionsleds av StfC FMTS.

Kvalifikationer
- Auktoriserad säkerhetschef i FM
- Behörighet i ISUS
- God förmåga att utrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
- Kunna placeras i säkerhetsklass 2
- B körkort

Meriterande
- Annan säkerhetsutbildning, exvis IT-SäkC utbildning, signalskyddsutbildning
- Tjänstgjort i säkerhetstjänstbefattning som chef- God kännedom om FM organisation
- Erfarenhet att samarbeta med både militär och civil personal

Personliga Egenskaper
Vi tror att du har hög integritet och är trygg i dig själv, både i din kompetens och som individ. Du förstår hur olika delar av organisationen och dess beslut påverkar varandra och agerar utifrån den förståelsen.
Du är duktig på att analysera och strukturera och ser gärna olika handlingsalternativ och väljer det med bäst möjlighet till bra resultat.
Befattningen kräver att du har goda ledaregenskaper och god samarbetsförmåga. Du delar gärna med dig av din kunskap och har en pedagogisk ådra då utbildning av förbandets medarbetare är centralt i befattningen. Du har självklart högt säkerhetsmedvetande och trivs att driva ditt arbete med fokus på resultat. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Detta är en militär befattning OR8 men vi ser gärna sökande med militär såväl som civil bakgrund.
Tillträde sker snarast, enligt överenskommelse

Detta är en tillsvidare anställning med placering i Halmstad där individuell lönesättning tillämpas
Förfrågningar om befattningen kan göras till StfC FMTS Lars Axelsson 070-8869966 alternativt Stabschefen Lars Olsson 070-3193101

Fackliga representanter nås via växeln 035-2662000
SACO: Nermina Dzanic
SEKO: Jörgen Stehn
OFR/O: Marie Meigård
OFR-S: Roland Kramer

Välkommen med din ansökan senast 13 oktober 2017. Din ansökan skall innehålla CV samt personligt brev. I ditt personliga brev vill vi att du motiverar varför du passar för denna befattning.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 15 september 2017
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) Halmstad
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-10-13

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan