Analytiker till Cybersektionen Must

Om tjänsten

Underrättelsekontoret inom Must har till uppgift att delge underrättelser till regeringen, Försvarsmakten och Europeiska unionen. Nu söker vi en analytiker till Cybersektionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

En stor del av arbetet som analytiker vid cybersektionen innebär att följa och bedöma utvecklingen avseende cyberoperationer. Arbetet innebär att bearbeta analysera och delge underrättelsespecifik information. En stor del av arbetet sker i nära samarbete med andra enheter inom Must, Försvarsmakten och andra myndigheter.

Kvalifikationer

  • Akademisk examen, civilingenjör eller motsvarande, inom exempelvis datateknik, systemvetenskap, elektroteknik, maskin eller teknisk fysik.
  • Minst 5 års arbetslivserfarenhet efter examen, inom vad arbetsgivaren bedömer som relevant område.

 Meriterande kvalifikationer

Kunskaper inom något av följande ämnesområden: IT, data-, radio- eller telekommunikation, IT-säkerhet, risk- och sårbarhetsanalyser, SCADA-system, mjuk- eller hårdvarudesign. Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal (muntliga presentationer) och skrift på såväl svenska som engelska. Erfarenhet från Försvarsmakten eller goda kunskaper i ryska. Erfarenhet från underrättelsetjänst eller analytiskt arbete.

 Personliga egenskaper

För befattningen gäller att du som person är allmänbildad, nyfiken och kreativ samt att du har förmåga att arbeta såväl enskilt som i grupp. Vidare krävs förmåga att kunna växla mellan långsiktiga och kortsiktiga arbetsuppgifter.

För att lyckas i rollen ställs höga krav på din förmåga att bygga och vidmakthålla goda relationer. Andra betydelsefulla egenskaper är gott omdöme och integritet.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt 

Typ av befattning: Heltid, tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning, tillträde 2017-12-01 eller enligt överenskommelse. Befattningen är öppen att söka för civila och militär personal (OF-4)

Arbetsort: Stockholm.

Kontaktuppgifter: Upplysningar om befattningen lämnas av Mattias Wallén.

Fackliga representanter är för SACO Anders Markow, för OFR/O Lars Söderström och för OFR/S Katarina Kruse.

Samtliga nås via växel 08-788 75 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 8 oktober 2017. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 15 september 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-10-08

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan