Servertekniker till Genomförandeenhet Mitt

Om tjänsten


Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

FMTIS Genomförandeavdelning Enköping IT stödjer Ledningsregementet och övrig verksamhet på Enköpings garnison samt det egna förbandet FMTIS avseende drift och underhåll av IT-system. Vi arbetar främst i Enköping men har även ansvar för delar inom närområdet och Strängnäs.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består i första hand av att genomföra förebyggande och avhjälpande underhållsarbete samt driftsättningar av serverutrustning. Du förväntas även leda eller medverka i projekt. Med efterföljande dokumentations ansvar för pågående och avslutade arbeten. Du kan även komma att delta i framtida projekt. Arbetet genomförs på Enköpings garnison. Det kan förekomma vissa tjänsteresor inom främst i Mälardalsområdet. Beredskapstjänstgöring i hemmet kan förekomma.

Kvalifikationer
• Goda kunskaper i Windows server lösningar
• Goda kunskaper i TCP/IP och DNS
• God analytisk förmåga.
• Goda kunskaper i engelska och svenska både i tal och skrift
• B-körkort

Meriterande
• Wmware Vsphere
• Microsoft HyperV

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har engagemang, är serviceinriktad, har lätt för att ta kontakt med människor. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ, arbetar självständigt och tar eget ansvar. Du har god analytisk förmåga, utför uppgifter med hög kvalitet samt är beredd att vidareutbilda dig inom befattningens kompetensområde. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning, sex månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Arbetsort är Enköping.
Befattningen är civil.
Hos oss benämns befattningen ”Driftingenjör”.
Beredskapstjänstgöring i hemmet kan förekomma. 

Kontakt
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Sektionschef Martin Svensson, via växel 0171-157000
För frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta: HR-generalist Lena Andrén, 019-39 35 00

Fackliga representanter
OFR/S Clarence Arnstedt
OFR/O Roland Telin
SEKO Försvar Hans Monthan
SACO Försvar Eva-Mi Einvall
Samtliga nås via växel 0505-45 10 00.

Välkommen med din ansökan senast 2017-10-06. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 15 september 2017
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-10-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan