Systemingenjör till FMTIS Uppsala

Om tjänsten


FMTIS Genomförandeenhet Stockholm har som huvuduppgift att sköta drift och underhåll av ledningssystem och insatssystem, i samtliga beredskapsnivåer både nationellt och internationellt, för Högkvarteret, Luftstridsskolan, HR-centrum, Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, Försvarsmaktens Logistikförband samt det egna förbandet. Vi genomför också drift och underhåll av telesystem och IT-system för Högvarteret, HR-centrum, Försvarsmaktens Logistikförband och Militärhögskolan Karlberg samt i Bålsta och på Uppsala Garnison. GE Stockholm leds från Stockholm och är geografiskt fördelat på tre orter, Bålsta, Uppsala och Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer främst att bestå av drift och underhåll av simulatorer och flygsäkerhetspåverkande IT-system. Du kommer att medverka vid nyinstallationer, uppföljning, dokumentation, projekt samt vid utvecklingsarbete. Du kommer i ditt arbete att syssla med allt från kundkontakt till arbete med serverutrustningar och nätverkskomponenter.

Vi kan erbjuda dig ett roligt och stimulerande jobb med omväxlande arbetsuppgifter i komplexa IT-miljöer inom flygstridsledning, i simulerad och skarp miljö. Du får arbeta med både hårdvara och mjukvara tillsammans med ett sammansvetsat arbetslag. Du ges stora möjligheter till personlig utveckling där du själv kan vara med och påverka din arbetssituation och dina arbetsuppgifter.

Kvalifikationer
• 3-årig gymnasieutbildning med inriktning mot IT-/Teleteknik eller motsvarande kunskaper.
• Erfarenhet av serverdrift och driftsupport av Linux/Unix och Windowssystem.
• Grundläggande kunskaper inom nätverksteknik.
• God fysik.
• Svenskt medborgarskap.
• Godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll (utförs innan anställning).
• Körkort lägst B.

Meriterande
• Yrkeserfarenhet inom området samt kännedom om Försvarsmaktens materiel/utrustningar och insatsledningssystem är meriterande.
• Kunskaper och erfarenhet av transmissionsteknik.
• Kunskaper och erfarenhet av arbete med IT-säkerhet, IP-telefoni, VMWare, och Cisco IOS.
• Genomförd militär grundutbildning.

Personliga egenskaper
Som person är du noggrann, stresstålig, säkerhetsmedveten och ansvarskännande. Du kan själv prioritera bland arbetsuppgifter och arbeta både självständigt och i grupp. Vi önskar att du har god initiativförmåga och kan ansvara för mindre projekt och uppdrag. Då stor del av arbetet utförs i ett arbetslag och i samspel med andra så kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Utbildning och tjänstgöring på annan ort förekommer, därför krävs B-körkort.
Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska. Du måste vara svensk medborgare och medge säkerhetsprövning före anställning.
Med anställning följer även nationell och internationell arbetsskyldighet samt skyldighet att krigsplaceras och att delta i utbildning och övningar.
Arbete på kvällar, nätter och helger kan förekomma.
Befattningen är civil med placering på FMTIS vid Uppsala Garnison.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta i första hand tjf Sektionschef Mikael Ernlund, 072-1733368. Frågor kring tjänsten kan också besvaras av Avdelningschef Robin Nordendag, 070-882 57 07. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Emma Eriksson, 019-393500 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är SACO Mika Laitanen, OFR/S Martin Sparr, OFR/O Hans Skoog samt för SEKO Ola Markgren. Samtliga nås via växeln på 019-393500.)

Välkommen med din ansökan senast 2017-10-25


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 18 september 2017
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-10-25

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan