Första ubåtsflottiljen söker Maskinteknisk Officer till Karlskrona

Om tjänsten

Försvarsmaktens ubåtar, signalspaningsfartyg och deras besättningar är samlade hos Första ubåtsflottiljen i Karlskrona. Hos Första ubåtsflottiljen finns ett avancerat dykeri- och ubåtsräddningssystem med fartyg och olika undervattensfarkoster som står i beredskap för att kunna rädda ubåtsbesättningar i nöd. En annan viktig del av vår verksamhet utgörs av sjötransportenheten som har i uppgift att navigera och framföra mindre båtar under svåra förhållanden till sjöss, detta till stöd för Försvarsmaktens specialförband. Placeringen är ombord på ett av våra ytfartyg.

Befattningsbeskrivning

Som maskinteknisk officer på första ubåtsflottiljen arbetar du med drift och underhåll av avancerade och komplexa system.

Materielansvaret du har för dina system omfattar förebyggande och avhjälpande underhåll.

På fartyget är det du som är en av specialisten inom maskin. Du är en bred tekniker med ansvar för framdrivningen, i arbetsuppgifterna ingår också skyddstjänst som kan innebära brandsläckning, tätning, länsning.

I din roll som maskinteknisk officer kommer du även att utbilda andra, sjömän såväl som officerare, både inom dina system och i sjömanskunskap.

Arbetsmiljön till sjöss är speciell. Det är trångt och kan vara sjögång vilket är både fysiskt och psykiskt krävande. Du har en roll som innebär att du måste agera snabbt i en miljö där saker och ting förändras fort och insatserna är höga. Detta gör att du måste vara stresstålig. Du har en god samarbetsförmåga och är en lagspelare. Du måste vara mycket tekniskt intresserad och kunnig, teoretiskt såväl som praktiskt. Du måste kunna läsa och förstå systembeskrivningar och manualer liksom ta fram reservdelar.

Kravprofil

Allmänna krav

Specialist-/officersexamen, maskintekniker.

Goda kunskaper i svenska- och engelska språket i såväl tal som skrift.

Fysiska krav

Giltiga godkända FM FysS baskrav samt tilläggskrav för sjögående personal.

Medicinska krav

Godkänd hälsoundersökning för sjögående personal.

Meriterande kvalifikationer

Tidigare tekniska utbildningar/tjänster.

Tidigare tjänstgöring som Maskinteknisk Officer.

Övrigt

Arbetsort

Karlskrona

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast.

Till ansökan ska bifogas

Skriftligt omdöme från senaste militära chef (om sådan finnes)

Vidimerad kopia på militära skolbetyg (om sådant finns)

Vidimerad kopia på gymnasiala- och eftergymnasiala betyg

Ansökningsbrev (personligt brev)

CV

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

Håkan Persson, sektionschef rekrytering och kommunikation, tel 073-44 46 407

Fackliga representant

OF Kfl (OFR/O) Klas Sandberg, 073-365 50 07

Sista datum för ansökan

Välkommen med Din ansökan med ett personligt brev, meritförteckning och löneanspråk senast 2017-10-30


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Första ubåtsflottiljen står dygnet runt i beredskap för att övervaka och skydda Sveriges territorialhav, över och under ytan. Ubåtarna bedriver även dold underrättelseinhämtning och marina specialföretag med dykare, de står i beredskap för att sändas ut på internationella insatser någonstans i världen. De svenska ubåtarna är mycket avancerade och kan vara i undervattensläge under lång tid. Ubåtsvapnet har även världens mest avancerade ubåtsräddningssystem och ett avancerat signalspaningsfartyg för underrättelseinhämtning.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 19 september 2017
  • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Första ubåtsflottiljen (1.ubflj) Karlskrona
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-10-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan