IT-incidenthanterare med inriktning lägesbild söks till IT- försvarsförbandet

Om tjänsten

Vill du värna om Sverige och bidra till att förhindra antagonistiska it-angrepp mot Försvarsmaktens mest kritiska system och på så vis verka för att Försvarsmakten ska kunna utföra sin uppgift att försvara Sverige? 

IT-försvarsvarsförbandet (ITF) är Försvarsmaktens elitförband för utveckling och genomförande av dator- och nätverksoperationer. Vi verkar för att skydda och försvara Försvarsmaktens ledningssystem. Som en del av ITF finns FM CERT som utgör Försvarsmaktens resurs för IT-säkerhetsincidenthantering på strategisk och operativ nivå. FM CERT har till uppgift att: Koordinera och stödja Försvarsmaktens hanterande av IT-säkerhetsincidenter. Utarbeta underlag till Försvarsmaktens lägesbild över IT-säkerhetsläget.

 Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som IT-incidenthanterare med inriktning lägesbild är huvuduppgiften att delta i arbetet med FM CERT:s lägesbild. En viktig del av arbetet med lägesbilden är FM CERT:s informationshantering och kommunikation. I arbetsuppgifterna ingår även att delta i FM CERT:s IT-säkerhetsincidenthantering

Kvalifikationer
· Akademisk utbildning inom IT-säkerhetsområdet, eller sådana kunskaper förvärvade på annat sätt.
· Är en duktig skribent.
· Har mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Meriterande
· Teknisk kompetens inom brandväggar, IDS, antivirus, logganalys och/eller it-forensik
· Erfarenhet av hantering av IT-säkerhetsincidenter
· Erfarenhet av och kunskap om Försvarsmaktens IT-system

 Personliga egenskaper
Du har ett brinnande intresse för IT-säkerhet och en genuin vilja att utvecklas vidare inom området. Höga krav ställs på noggrannhet, struktur, säkerhetsmedvetande och förmåga att arbeta i grupp. Du ska vara öppen och ha lätt för att skapa kontakter och underhålla relationer. Du ska vara utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övriga krav
 Med anställning följer nationell och internationell artbetsskyldighet. Tjänsten har kombattantstatus vilket innebär krav på fysisk förmåga samt att du skall kunna hantera och bruka vapen. Denna utbildning får du hos oss. En säkerhetsprövning med registerkontroll samt hälsokontroll kommer att genomföras före anställning. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med tester.

Fackliga kontaktpersoner
Tfn 019-39 35 00. SACO Mika Laitanen, OFR/O Hans Skoog, OFR/S Martin Sparr, SEKO Ola Markgren

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f.n. inte är anställd i Försvarsmakten. 
Placeringsort: Enköping
Tillträde: Enligt överenskommelse.

 Vill du veta mer tjänsten om är du välkommen att kontakta: Lena Stenlund, tfn 0171-49 24 41

Välkommen med din ansökan senast den 29:e Oktober 2017. Vi vill att din ansökan innehåller ett CV och ett personligt brev. 

Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se ange referens ”1706” på din ansökan.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 21 september 2017
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-10-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan