Chef söks till FM CERT vid IT-försvarsförbandet

Om tjänsten


Vill du värna om Sverige och bidra till att förhindra antagonistiska it-angrepp mot Försvarsmaktens mest kritiska system och på så vis verka för att Försvarsmakten ska kunna utföra sin uppgift att försvara Sverige?

IT-försvarsvarsförbandet (ITF) är Försvarsmaktens elitförband för utveckling och genomförande av dator- och nätverksoperationer. Vi verkar för att skydda och försvara Försvarsmaktens ledningssystem. IT-Försvarsförbandet har till uppgift att skydda Försvarsmaktens infrastruktur för informations- och ledningssystem mot angrepp samt att upprätthålla hög IT-säkerhet inom myndigheten. Detta görs genom såväl förebyggande säkerhetsarbete som intrångsdetektering och bevakning.FM CERT (Försvarsmaktens Computer Emergency Response Team) är Försvarsmaktens resurs för IT-säkerhetsincidenthantering på strategisk och operativ nivå. FM CERT har till uppgift att koordinera och stödja FMs hantering av IT-säkerhetsincidenter samt utarbeta FMs lägesbild över IT-säkerhetsläget.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som sektionschef leder du CERT-sektionens verksamhet och personal samt ingår i förbandets övergripande utvecklingsarbete. Arbetet innebär arbetsledning av mycket kvalificerad personal med stort tekniskt djup, vilket kräver att du är trygg i vad det innebär att leda specialister och att agera arbetsgivarföreträdare. Arbetet kommer att underlättas om du är tekniskt intresserad med grundläggande kunskaper inom IT-säkerhetsområdet. I rollen som chef FM CERT företräder du Försvarsmakten i samverkan med motsvarande organisationer nationellt och internationellt.

Kvalifikationer
OF 3-4 alternativt OR8-9
Flerårig erfarenhet av att leda och utveckla personal

Meriterande
Erfarenheter av att leda både militära och civila specialister
Erfarenhet av hantering av IT-säkerhetsincidenter eller incidenthantering av annan karaktär
Goda operativa/taktiska kunskaper på Försvarsmaktsnivå
Kunskaper om Försvarsmaktens lednings- och informationssystem
Du har ett intresse för IT och en vilja att fördjupa dig inom IT-säkerhetsområdet.

Personliga egenskaper
Som person är du utvecklingsorienterad och driven, prestigelös, har integritet och en förmåga att växla mellan självständigt arbete och arbete i grupp. Du behöver kunna arbeta med långsiktiga uppdrag såväl som uppgifter som löses under tidspress. Du är intresserad av ledarskap och gruppdynamik. Du är socialt skicklig och har ett stort nätverk inom eller utanför myndigheten. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och förmåga att leda andra.

Fackliga kontaktpersoner:
Telefon: 019-39 35 00 SACO Mika Laitanen, OFR/O Hans Skoog, OFR/S Martin Sparr, SEKO Ola Markgren

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten
Placeringsort: Enköping
Urvalsprocessen kommer att kompletteras med tester

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Lena Stenlund, tfn 0171-49 24 41

 Välkommen med din ansökan senast den 2017-10-26. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se, ange referens ”1707” på din ansökan.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 22 september 2017
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-10-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan