Instruktör till Internationella Utbildningsenheten

Om tjänsten

Vill du arbeta med att förbereda och utbilda förband och enskilda individer med att kunna genomföra internationella operationer? Då skall du söka till Internationella Utbildningsenheten (IntUtbE) Livgardet som instruktör!

Huvudsakliga Arbetsuppgifter
Arbetet är ofta hektiskt och kan vara krävande, men också givande då du träffar och arbetar med människor från hela Försvarsmakten vilket ger stor variation i arbetet och möjligheter att knyta många kontakter.
Du kommer också att samverka och arbeta med personal från hela enheten för att nå ett gemensamt mål: Att förbereda förband och enskilda för att kunna genomföra internationella operationer i rätt tid med rätt förmågor.
Som instruktör samverkan vid IntUtbE kommer du att inom ramen för tilldelat ansvar delta som instruktör/kompentensbärare i planering, genomförande och uppföljning av insatsutbildning vid IntUtbE.

Kvalifikationer

 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
 • Goda kunskaper i engelska, minst motsvarande STANAG 3,3,3,3.
 • Genomfört minst en internationell insats.

Meriterande

 • Styrkt kunskap om FN-systemet, t ex genom deltagande i UNJOC/UNSOC vid Swedint.
 • Utbildning i beteendevetenskap och tydlig förmåga att omsätta detta till praktik samt utbilda i detta
 • Utbildning i intervjuteknik och tydlig förmåga att omsätta detta till praktik samt utbilda i detta
 • HUMINT-utbildning 

Personliga egenskaper

Din roll som instruktör samverkanstjänst vid IntUtbE kräver flexibilitet, stresstålighet och förmåga till tempoväxling.

Du skall kunna representera såväl IntUtbE som Försvarsmakten både inom och utom riket varför hög integritet och ett korrekt personligt uppträdande är ett måste.

Du har en god förmåga att skapa och bibehålla förtroende och bygga relationer såväl internt som externt.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Nivå/Befattning:

 • Befattningen är en OR6/7, Instruktör vid Livgardet, Internationella Utbildningsenheten. Vi ser gärna en OR 7 som sökande.
 • Befattningen är en tillsvidare.
 • Arbetsort: Kungsängen. Tjänst på annan ort förekommer.
 • Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse.
 • Lön: Enligt avtal.

För mer information om tjänsten kontakta:
För mer information om tjänsten kontakta C Utb/Samv Kn Fredrik Wallin. Nås via växeln: 08-584 540 00.

Övriga upplysningar
Provanställning 6 mån, för dig som inte är anställd i försvarsmakten.
Utdrag ur misstanke och belastningsregistret kommer att genomföras före anställning.
Lön: Enligt avtal
Befattningen är tillsvidareanställning

Fackliga representanter
OFR/O Johan Hamlin
OFR/S Madeleine Daleo
SACO Catarina Malmrot
SEKO Thomas Klasson

Samtliga nås via växeln på 08-584 540 00.

Välkommen med din ansökan senast 2017-10-25

Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om IntUtbE

Internationella utbildningsenheten på LG leder planering, genomförande och utvärdering av Försvarsmaktens insatsspecifika utbildning. Utbildningen syftar till att förbereda förband och enskilda att kunna genomföra internationella operationer i rätt tid med rätt förmågor. Genom detta bidrar enheten till Försvarsmaktens tillgänglighet, trovärdighet och operativa förmåga i genomförandet av internationella operationer.

Internationella utbildningsenheten är inom området ledande, och enhetens kompetens är ständigt efterfrågad. För att kunna möta detta följer enheten kontinuerligt utvecklingen inom aktuella insatsområden, och det ställs höga krav på såväl kompetens som engagemang hos varje medarbetare.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 25 september 2017
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-10-25

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan