Systemadministratör till sektionen för teknisk inhämtning

Om tjänsten

Must söker driven systemadministratör till sektionen för teknisk inhämtning

Den militära säkerhetstjänsten leds och inriktas av Säkerhetskontoret (SÄKK) vid Must.

Säkerhetsunderrättelseavdelningen vid SÄKK arbetar med att indikera, klarlägga och motverka säkerhetshotande verksamhet samt bedriva försvarsunderrättelseverksamhet kopplat till säkerhetshotande aktörer.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ansvara för drift och underhåll i sektionens gemensamma system. Du deltar även med kunskap i utvecklingsprojekt. Rollen innebär en hög grad av samverkan inom Must men även med andra delar av Försvarsmakten. Vid behov ska du kunna delta och stödja även andra sektioner inom avdelningen inom deras tilldelade ansvarsområden.

Kvalifikationer

Mångårig erfarenhet av arbete med serverhårdvara, virtualisering och lagringslösningar

Mångårig erfarenhet av både Microsoft- och Linuxmiljöer

Erfarenhet av drift och felsökning i nätverk

Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Körkort - B

Meriterande kvalifikationer

Erfarenhet av automatisering med lösningar som t ex Puppet, Chef eller Ansible

Erfarenhet av Försvarsmaktens IT- och ledningssystem.

Operatör och/eller sysop utbildning i några av Försvarsmaktens kryptosystem

Försvarsmaktens övriga certifieringar (Färist, DNS, IP-nät o liknande)

Personliga egenskaper
Du kommer verka i miljöer med sekretessbelagd information vilket ställer mycket höga krav på din integritet. Du är en driven person som levererar både snabbt och kvalitetssäkrat, även under pressade förhållanden. Du är van att identifiera brister i driftsmiljön och implementera lösningar både självständigt men även i tillfälligt sammansatta arbetsgrupper. Mycket stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper

Övrigt
Typ av befattning: Tillsvidare med 6 månaders provtjänstgöring. Arbetsort: Stockholm. Befattningen är civil.

Fackliga representanter
SACO/Försvar, Anders Markow,  OFR/S, Katarina Kruse och för OFR/O Arne Nilsson, samtliga nås via växeln 08-788 75 00.

Frågor om befattningen 
via mail: must-ledk-hr@mil.se. Anmälan sker via denna sida men Du kan också skicka Ditt CV och personliga brev per post till: Försvarsmakten Högkvarteret, Must Ledk HR, 107 85 Stockholm.  

Välkommen med din ansökan senast 2017-10-21  Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev i ansökningsbrevet vill vi att Du motiverar varför Du är lämplig för denna befattning.Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 28 september 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-10-21

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan