Must söker Teknisk utvecklingsledare/stabsofficer till avdelningen för säkerhetsunderrättelsetjänst

Om tjänsten

Must söker TEKNISK UTVECKLINGSLEDARE/ STABSOFFICER till avdelningen för säkerhetsunderrättelsetjänst

Den militära säkerhetstjänsten leds och inriktas av Säkerhetskontoret (SÄKK) vid Must.

Säkerhetsunderrättelseavdelningen vid SÄKK arbetar med att indikera, klarlägga och motverka säkerhetshotande verksamhet samt bedriva försvarsunderrättelseverksamhet kopplat till säkerhetshotande aktörer.

Must Säkerhetsunderrättelseavdelning söker nu officerare som skall verka som utvecklingsledare.

Arbetsuppgifter

Du kommer att leda eller sammanhålla gemensamma arbeten, utveckling och projekt i krigsförbandet men även inom respektive sektion. Du deltar med aktiv utveckling och är framdrivande i krigsförbandsprocessen. Rollen innebär en hög grad av samverkan inom Must. Du kommer även att samverka med andra delar av Försvarsmakten och utvalda myndigheter inom tilldelat ansvarsområde.Vid behov ska du kunna delta och stödja alla sektioner inom krigsförbandet inom deras tilldelade ansvarsområden.

Kvalifikationer

 • Erfarenhet av materielsystemutveckling och eller krigsförbandsutveckling.
 • Erfarenhet från arbete inom eller tillsammans med FMV eller PROD
 • Goda kunskaper avseende stabsarbete.
 • God grundläggande teknisk förståelse, (Hårdvara, mjukvara)
 • God förståelse avseende tele- och it-kommunikation
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
 • God förmåga till problemlösning och projektledning både enskilt och i grupp.
 • Körkort - B

Meriterande kvalifikationer

 • Kunskap om eller tjänstgöring i centrala eller regionala säkerhetstjänstbefattningar.
 • Erfarenheter av arbete i IS UNDSÄK.
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens IT- och ledningssystem.
 • Erfarenheter av arbete i stab med planerings- och analysfrågor
 • Erfarenhet av projektledning

Personliga egenskaper
Du kommer hantera stor mängd sekretessbelagd information vilket ställer mycket höga krav på din integritet.

Du är van att arbeta både självständigt och att leda tillfälligt sammansatta arbetsgrupper. Du är en driven person som levererar både snabbt och kvalitetssäkrat, även under pressade förhållanden. Du har god förmåga att självständigt analysera, planera, genomföra och pedagogiskt redovisa uppgifter.

För att du ska trivas att arbeta i de olika arbetsgrupper som befattningen verkar inom är det av vikt att du kan samarbeta, är kommunikativ, tydlig samt har lätt att skapa kontakter. Arbetet rör både tekniska delar, projektledning samt samverkan. Du trivs i roller där Du är spindeln i nätet och kan koodinera tekniska detaljer.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. 

Övrigt

Typ av befattning: Tillsvidare. Provanställning tillämpas för dig som inte idag är tillsvidareanställd inom FM. Arbetsort: Stockholm. Befattningen är militär i nivå OF-3.

Fackliga representanter

SACO/Försvar, Anders Markow, OFR/S, Katarina Kruse och för OFR/O Arne Nilsson, samtliga nås via växeln 08-788 75 00.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av
Jörgen Westerlund jorgen.westerlund@mil.se

Försvarsmakten
Högkvarteret/MUST
MUST LEDK HR
107 85 Stockholm

Välkommen med din ansökan senast 2017-10-23  Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev i ansökningsbrevet vill vi att Du motiverar varför Du är lämplig för denna befattning.Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 september 2017
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-10-23

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan