Sektionschef JAS39 på Luftsystemavdelningen vid FMTS

Om tjänsten

Försvarsmaktens Tekniska Skola (FMTS) är sammahållande för all teknisk utbildning i Försvarsmakten inom samtliga arenor. Luftsystemavdelningen vid FMTS ansvarar för teknisk utbildning på samtliga luftfarkoster i Försvarsmakten. JAS39 sektionen ansvarar och genomför teknisk utbildning på JAS39 Gripen för svenska och internationella kunder.

Arbetsuppgifter
Huvudsakliga arbetsuppgifterna är att leda och ansvara för det övergripande arbetet inom JAS39 sektionen, samt ingå i Luftsystemavdelningens ledning. Du kommer att ha det övergripande ansvaret avseende ledning av utbildningar i JAS39 systemet för både nationella och internationella kunder. Verksamhetsplanering på lång och kort sikt, uppföljning av ekonomi och verksamhet samt personalansvar är andra arbetsuppgifter och ansvarsområden kopplat mot befattningen. Vidare kommer du medverka och driva olika utvecklingsfrågor både inom sektionen och inom avdelningen samt företräda sektionen och avdelningen i olika sammanhang.

Kvalifikationer

 • Flygteknisk bakgrund
 • God ledarskapsförmåga
 • Goda kunskaper i Engelska
 • Hög förmåga att självständigt driva frågor
 • Officer (OF2 är krav på befattning)

Meriterande kvalifikationer

 • Erfarenhet som chef på sektions- eller avdelningsnivå
 • Teknisk utbildning JAS39
 • God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet
 • Kunskaper om stödsystem inom teknisk tjänst och planering
 • Erfarenhet i PRIO

Personliga egenskaper
Som person ser vi att du är initiativrik, social med stort ansvarskännande. Ditt ledarskap innebär att dina medarbetare utvecklas och motiveras inom olika områden. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska såväl som på engelska. Du har en god förmåga att arbeta självständigt och i grupp. Du har en god vilja att lösa arbetsuppgifter utöver ditt eget arbetsområde, både för att skapa redundans inom olika kompetensområden samt för att lösa olika gemensamma uppgifter. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

Övrigt
Detta är en tillsvidareanställning i officersbefattning (OF2). Tillträde 2018-01-01 eller enligt överenskommelse. Anställningen är placerad i Halmstad och inleds med 6 månaders provanställning

Förfrågningar om befattningen kan göras till chefen för Luftsystemavdelningen, Joakim Philipson 0709-647046 eller chefen för JAS39 Sektionen Wolfgang Bärwald, 070-6752484.

Fackliga representanter nås via växeln 035-2662000
SACO: Nermina Dzanic
SEKO: Jörgen Stehn
OFR/O: Marie Meigård
OFR-S: Roland Kramer

Välkommen med din ansökan senast 2017-11-01. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför just du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 28 september 2017
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) Halmstad
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-11-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan