Teletekniker Teknisk Bevakning

Om tjänsten


Försvarsmakten söker en ny medarbetare till Försvarsmaktens Telekommunikations och Informationssystemförband, Genomförandeenhet Norr med placering vid avdelning Umeå. Vid avdelning Umeå är vi idag 12 anställda.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet består huvudsakligen av att självständigt genomföra driftsättningar, förebyggande och avhjälpande underhållsarbete av tekniska bevakningssystem samt tillsyn och reparationer av annan ledningsteknisk materiel. Arbetet innebär även att självständigt genomföra felsökning, tillsyn (kvalitetskontroller) och underhållsarbete på Försvarsmaktens teletekniska anläggningar. Arbetet är omväxlande och utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar i Norrland . Resor i tjänsten både nationellt och internationellt samt jourtjänstgöring förekommer. I anställningen ingår även att genomföra arbetsuppgifter på hög höjd. I tjänsten ingår även arbetsskyldighet rörande utlandstjänst. Hos oss kommer befattningen att benämnas Teleingenjör Teknisk Bevakning.

Kvalifikationer
• Gymnasieutbildning med El/teleteknisk inriktning eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga av arbetsgivaren.
• Erfarenhet av arbete med tekniska bevakningssystem (Inbrottslarm, passer- och CCTV-system)
• Kunskaper inom säkerhetstekniska system
• Goda kunskaper i engelska och svenska både i tal och skrift
• Lägst B-körkort

Meriterande
• Erfarenhet av och kännedom om Försvarsmaktens utrustningar
• Erfarenhet av projektledning
• Goda kunskaper i AutoCad
• El behörighet
• BE och C-körkort

Vi ser det som meriterande om du har dokumenterad säkerhetsteknikutbildning samt produktspecifik kunskap om:
o NIM3
o TAC5000
o NSM-Passerkontroll
o Pacom Unison
o Sentrion
o Galaxy G3/D
o LarmNet 6000
o Assa ARX
o Bosch VMS
o Salto
o Lenel On Guard

Personliga egenskaper
Som person är du öppen och social men kan även agera självständigt. Du har en bra samarbetsförmåga samtidigt som du kan ta eget ansvar. Du är serviceinriktad, stresstålig och har god analytisk förmåga samt utför uppgifter med hög kvalitet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet i den tilltänkta arbetsgruppen.

Övrigt
Befattningen är civil.
Placeringsort Umeå, arbetsorten innefattar framförallt Umeå och Västerbotten.
Resor inom tjänsten förekommer.
Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Kontakt
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Avdelningschef Jonas Jonsson 090-17 57 50 / 076-104 89 50 eller Projektsamordnare Teknisk Bevakning Tobias Johansson 0921-34 80 95.

Fackliga företrädare
SACO Mika Laitanen
OFR/S Clarence Arnstedt
SEKO-F Hans Monthan.
OFR/O Håkan Larsson
Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2017-10-29.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 28 september 2017
  • Plats: Umeå, Västerbottens län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-10-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan