Stf Plutonchef OR6/7 Radarpluton

Om tjänsten

Brinner du för teknik och vill ha hela Sverige som din arbetsplats? Vill du vara med och påverka Sveriges försvarsförmåga på både kort och lång sikt? Då har vi en plats för dig! Genom att arbeta med sensorkedjan – där bl.a. arbete på hög höjd, radarsystem och högspänning förekommer – påverkar du dagligen landets beredskap och vårt luftförsvar.

Sökande enhet:

Rörligt Radar- och radiokompani är en del av 161. Strilbataljonen. Kompaniets uppgift är att förtäta, komplettera och ersätta delar av befintlig infrastruktur för flygradio och radar med transportabla och rörliga system.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Plutonens huvuduppgift är att upprätta och omgruppera transportabel- samt rörlig radar.

Radargrupperna kör tunga fordon, teknisk materiel och arbetar självständigt över hela Sveriges yta. Gruppen består i huvudsak av specialistofficerare samt några soldater.

Som ställföreträdande plutonchef är du specialutbildad inom teknik och har goda kunskaper inom radar, master och torn, elkraft och samband – allt som behövs för att arbeta med sensorkedjan och rörlig radar. Du har möjlighet att med tiden, och med utökad kompetens, vara huvudföreträdare eller huvudlärare i flygvapnet inom vissa områden.

Den dagliga verksamheten bedrivs i Uppsala. Arbetsmiljön och arbetsuppgifterna är varierande. Som exempel kan en vecka ägnas åt att planera för en funktionsövning där målet är att utveckla plutonens radartekniker inom sin huvudtjänst. En annan vecka inleds med stridsutbildning på Marma skjutfält, fortsätter med sprängtjänst och avslutas med ett par dagars planering för den utrustning som plutonen skall ha kommande år. En tredje vecka leder ställföreträdaren vården och planerar tillsammans med plutonchefen ett antennbyte på en radarstation i norra Sverige. Veckan avslutas med ett gemensamt fyspass.

Om du idag saknar de utbildningar och den erfarenhet som krävs för att arbeta med radarsystemen kommer du att utbildas efter anställning.

Krav:

Specialistofficersutbildning (SOU).

Vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Meriterande:

SOU Marktekniker elektro (Radar-Samband) eller motsvarande kompetens

Arbete med kraft, radar, transmission eller höghöjdsarbeten.
Körkort CE.

Personliga egenskaper:

Vi söker en person som kan stärka vårt engagerade team. Du har en positiv människosyn, ser möjligheter och vill utveckla din funktion mot ett gemensamt mål. Du är en person som vågar fatta beslut och ta ansvar för verksamheten. Du delar gärna dina erfarenheter i beslutsprocessen och står bakom fattade beslut. Vidare har du god samarbetsförmåga och är beredd att vidarutveckla dig inom tjänstens kompetensområden.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Upplysningar om tjänsten lämnas av plutonchef Gustaf Jonsson

Kontaktuppgifter: Tel 070-924 79 43, gustaf.2.jonsson@mil.se

Fackliga representanter:

OFR/O Ärna Peter Oscarsson 018-19 63 68  

Övrigt:

Arbetsort: Uppsala

Beräknat startdatum/tillträde: Snarast efter överenskommelse  

Befattningsnivå: OR 6/7

Primär målgrupp: Yrkesofficer

Sista datum för ansökan:

Välkommen med din ansökan senast 171022. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet beskriver du varför du söker denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.
Vid Luftstridsskolan, LSS finns Utvecklingsenhet Luft som leder utvecklingen av flygstridskrafterna förkrigsförbandens behov. LSS har fyra flygvapengemensamma skolor; Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, Basbefälsskolan inklusive R 3 utbildning. Luftstridskolan är en flottilj som innehåller krigsförbanden 16:e flygflottiljen med 5. Basenheten samt 161. Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen med uppgifter avseende beredskap och insatser inom flygbas och ledning. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 01 oktober 2017
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Luftstridsskolan (LSS) Uppsala
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-10-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan