Systemtekniker IT-Nätverk

Om tjänsten

FÖRSVARSMAKTEN söker nya medarbetare till Försvarmaktens Telekommunikations- och Informationssystemförband (FMTIS) i Arboga.

FMTIS Driftenhet tillhandahåller central drift av IT-system inom Försvarsmakten, enligt ett processorienterat arbetssätt (ITIL). Vi söker: 

Systemtekniker IT-Nätverk

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som anställd på Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med spännande verksamhetsområden och en betydande roll i Försvarsmakten. Det kan även bli aktuellt att åka på systemstödsresor till insatsområden utomlands.

I arbetsuppgifterna ingår att göra installationer, felsökning, optimering, konfigurering samt larmsättning mot övervakningsplattformar.

Som systemtekniker svarar du för att ge 2nd/3rd line support av Försvarsmaktens IT-system. Du kommer framförallt att jobba med drift, säkerhet och övervakning av olika nätverkslösningar.

Kompetens

Krav:
⦁    Högskoleutbildning med inriktning IT/data eller motsvarande
⦁    Kunskaper och flera års erfarenhet av följande:

⦁    Drift/underhåll av stora nätverk baserade på Ciscoprodukter
⦁    Brandväggar
⦁    Goda kunskaper om TCP/IP
⦁    Goda kunskaper i engelska, såväl i tal som skrift
⦁    B-körkort

Meriterande:
⦁    Arbete enligt ITIL
⦁    Projektarbete
⦁    HP Network Node Manager
⦁    Signalskyddsutrustning
⦁    Kryptering
⦁    Lastbalanserare
⦁    CiscoWorks

Vi söker dig som har erfarenhet av IT-drift och gärna i stora organisationer med komplexa, blandade miljöer som spänner över flera verksamhetsorter.

Vi ser gärna att du som person är analytisk, har en god samarbetsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Att du har dokumenterad erfarenhet av ett självständigt och målinriktat arbete ser vi som meriterande, då delar av arbetet utförs i projektform.
Vi strävar efter jämställdhet och välkomnar därför sökande från båda könen oberoende av etnisk bakgrund.

Upplysningar

Upplysningar om befattningen lämnas av Martina Fransson (rekryterande chef) eller Peter Carlsson (avdelningschef), 0589-40 400 (vxl).

Omfattning, placering, tillträde m.m.
Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas).
Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Arboga.
Beredskap samt arbete på annan ort kan ingå i tjänsten.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet.

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman, 0589-408 33
OFR/S Clarence Arnstedt, 013-28 45 44
SEKO Hans Monthan, 070-215 13 44


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 02 oktober 2017
  • Plats: Arboga, Västmanlands län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-11-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan