Registrator

Om tjänsten

Nu söker vi en Registrator till Försvarsmaktens Logistik (FMLOG), Dokumenthanteringsenheten (DokhE) Avdelning MITT med placering i Uppsala!

DokhE i dess nuvarande form inrättades 1 juli 2015, och ingår som en del i FMLOG. Enhetens uppgift är att stödja Försvarmakten i myndighetsutövningen med en kontinuerlig dokument- och ärendehantering med uppgift att redovisa, ta hand om och tillgängliggöra allmänna handlingar idag, imorgon och över tiden. Försvarsmaktens dokumenthantering omfattar all hantering av allmänna handlingar oavsett format och sekretessgrad längst hela beredskapstegen fred-kris-krig, nationellt såväl som internationellt.

DokhE består av en Centralregistratur, fyra Dokumenthanteringsavdelningar fördelade i landet samt Planeringsavdelning och Ledningsstöd.
Totalt cirka 100 personer på 24 orter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Postöppning och hantering av värdepost.
• Registrering och distribuering av inkommande och utgående handlingar digitalt, scanning av handlingar
• Kvittering, inventering, kopiering samt destruktion av hemliga handlingar.
• Arkivställa handlingar och daglistor.
• Vara med och hålla i utbildning i expeditionstjänst.
• Delta FM övningsverksamhet
• Ta emot och hantera förfrågningar från allmänheten ang begäran om utlämnande av allmänna handlingar

I övrigt alla förekommande arbetsuppgifter vid expeditionen.

Kvalifikationer
• Högskolekompetens med inriktning mot förvaltningsrätt eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren bedöms som likvärdigt.
• Stor datavana och gärna från elektroniska dokumenthanteringssystem.
• Registratorsutbildning eller motsvarande praktiska erfarenheter som av arbetsgivaren bedöms som likvärdigt.
• God kännedom om regelsystem inom offentlig förvaltning samt vara väl förtrogen med gällande lagar och föreskrifter inom området.
• B-körkort erfordras

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har social kompetens och hög servicekänsla. Du har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du är inte främmande för att arbeta självständigt och är lojal, flexibel, noggrann och ordningsam som person. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Resor i tjänsten förekommer främst inom Sverige.
Befattningen är en tidsbegränsad tjänst på 1 år, med eventuell möjlighet till förlängning. Tillträde snarast efter godkänd registerkontroll eller enligt överenskommelse.
Individuell lönesättning tillämpas. Ange gärna löneanspråk i ansökan.

Upplysningar om tjänsten och rekryteringsprocessen kan lämnas av Avdelningschef Annika Swedérus 070-692 19 69

Fackliga kontaktpersoner
SACO: Åsa Danielsson Bjurensand 073-430 97 74
SEKO: Jörgen Steen, 070 – 677 99 21
OFR-S: Conny Blomster Walter, 070-308 79 54

Välkommen med din ansökan senast 2017-10-26. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 05 oktober 2017
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens Logistik (FMLOG)
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-10-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan