Avdelningschef vid DokhA

Om tjänsten


DokhE i dess nuvarande form inrättades 1 juli 2015, och ingår som en del i FMLOG. Enhetens uppgift är att stödja Försvarmakten i myndighetsutövningen med en kontinuerlig dokument- och ärendehantering med uppgift att redovisa, ta hand om och tillgängliggöra allmänna handlingar idag, imorgon och över tiden.  Försvarsmaktens dokumenthantering omfattar all hantering av allmänna handlingar oavsett format och sekretessgrad längst hela beredskapstegen fred-kris-krig, nationellt såväl som internationellt.

DokhE består av en Centralregistratur, fyra Dokumenthanteringsavdelningar fördelade i landet samt Planeringsavdelning och Ledningsstöd. Totalt cirka 100 personer på 24 orter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Avdelningschef är dina huvuduppgifter att leda, utveckla och följa upp verksamheten i avdelningen. Du ska även ha intresse av att motivera och engagera dina medarbetare i en verksamhet som ständigt utvecklas och förändras och vid behov kunna delta i den regionala produktionen inom avdelningen. Som avdelningschef har du både ett arbetsgivaransvar och ett ekonomiskt ansvar för avdelningen och ska tillse att gällande anvisningar, instruktioner, lagar, förordningar och förordnanden efterföljs. Du kommer att, tillsammans med övriga avdelningschefer, bereda och stödja enhetschefen med operativa och strategiska frågor. Du ska även, vid behov, medverka i övrig verksamhet och uppgifter inom enheten. Befattningen är civil (oberoende).

Kvalifikationer
• Eftergymnasial utbildning med inriktning ekonomi, administration, förvaltning, statskunskap, registrator, arkivvetenskap, logistik eller liknande, alternativ officersutbildning eller motsvarande kunskap som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• Goda ledaregenskaper och erfarenhet av personalledning
• Mycket god samarbetsförmåga
• God administrativ förmåga
• B-körkort erfordras

Meriterande
• Kunskap om offentlig förvaltning och Försvarsmakten
• Kunskap och erfarenhet inom dokumenthanteringsområdet
• Kunskap om försvarsmaktens verksamhetsledningssystem och produktionssystem
• God pedagogisk förmåga

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har stor social kompetens och hög servicekänsla. Du har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du är inte främmande för att arbeta självständigt och är lojal, flexibel, noggrann och ordningsam som person. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Enhetschef Lena Tydén, 070-3018010. Uppgifter om rekryteringsprocessen lämnas av HR Mona Hallén, 070-918 67 94

Övrigt
Resor i tjänsten förekommer främst inom Sverige
Befattningen är en tillsvidareanställning. FM tillämpar sex månaders provanställning
Arbetsort: Boden
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
Individuell lönesättning tillämpas. Ange gärna löneanspråk i ansökan

Fackliga kontaktpersoner
SACO: Åsa Danielsson Bjurensand 073-430 97 74
SEKO: Jörgen Steen, 070 – 677 99 21

Välkommen med din ansökan senast 2017-10-19. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 17 oktober 2017
  • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens Logistik (FMLOG)
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-10-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan