Radarsoldat A 9 / Artbat

Om tjänsten

RADARSOLDAT

Artilleriradargruppen ingår som en del i Artilleribataljonen. Huvuduppgiften är att med hjälp av radar lokalisera och rapportera artilleri-, raket- och granatkastarförband. Gruppen är en viktig komponent för bataljonens underrättelser. Utöver detta kan gruppen alarmera egna förband vid risk för beskjutning samt leda indirekt eld.

Gruppen förflyttar sig med två bandvagnar är en liten enhet bestående av 6 personer. Då gruppen är relativt liten men materieltung ställer det stora krav på hög teknisk kompetens samtidigt som man kan komma att lösa sina uppgifter under en mycket varierande hotbild, vilket även kräver en god färdighet i markstrid. Som radaroperatör styr och övervakar du radarsystemet, ARTHUR. Du rapporterar underrättelser till chefen samt får nya uppgifter och styrningar via samband (tal och/eller data). Utöver detta indelas gruppen inom tre specialinriktningar för enskilda soldater: Understödsvapen, sjukvård och förare.

Förarens tjänst omfattar framförande av bandvagn, vård, enklare reparationer och underhåll av fordonet. Som förare ansvarar man för att bandvagnen är trafiksäker i alla avseenden och man ansvarar även för att all materiel och all personal medförs på ett säkert sätt. Befattningen ställer stora krav på gott omdöme, ansvarskänsla samt ordningssinne.

Understödssoldaters tjänst omfattar hanteringen av understödsvapen på gruppen, och är i och med detta den som ansvarar för det initiala och även största skyddet för gruppen. Befattningen ställer krav på ansvarstagande och självständighet.

Sjukvårdssoldatens tjänst omfattas av sjukvården, både den dagliga kontrollen av sina kamrater och vid skadeutfall. Utbildningen kommer i ett senare skede vara i form av en CLS (Combat Life Saver) kurs. Befattningen ställer krav på en omhändertagande individ med hög stresstålighet.

KRAV

 • Svenskt medborgarskap.
 • Genomförd och godkänd av FM säkerhetsprövning (genomförs i samband med anställning).
 • Lägst genomgått GMU, alt. Värnplikt med godkänt betyg.

MERITERANDE

 • Utbildad på vapensystem (KSP58, Pansarskott).
 • Genomförd internationell insats.
 • B-körkort.

ANSTÄLLNING

Heltidstjänstgöring/Kontinuerlig tjänstgöring. 6 månaders provanställing tillämpas vid nyanställning

TILLTRÄDE

Anställning påbörjas V 45, Måndag

LÖN

Enligt avtal

ANSÖKAN

Dokument att bifoga i din ansökan

 • Personligt brev
 • CV med referenser
 • Intyg på betyg och utbildningsbevis

Sista datum för ansökan 2017-10-23. Urval sker löpande och sökande kontaktas så fort som möjligt för kompletterande prövning.

KONTAKT

Plutonchef  Sensor

Johan Ström  Johan.g.strom@mil.se  Tjänstetelefon 070-5617605


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Artilleriregementet, A 9, är Försvarsmaktens kompetenscentrum för indirekt bekämpning. Regementet bevarar och utvecklar kompetenser, materiel och metoder för framtidens förmåga att upptäcka och träffa mål från långa avstånd och med hög precision. A 9 har funktionsansvar för CAS (Close Air Support) - att leda flygunderstöd mot markmål samt för vädertjänsten inom Armén i Försvarsmakten. Strid i vintermiljö är en särskild kompetens för förbandet i Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.


Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 06 oktober 2017
 • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Artilleriregementet 9 (A 9) Boden
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-10-23

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan