Analytiker till Signalkontrollsektionen vid Must

Om tjänsten

Den militära säkerhetstjänsten leds och inriktas av Säkerhetskontoret (SÄKK) vid Must.

Säkerhetsunderrättelseavdelningen vid SÄKK arbetar med att indikera, klarlägga och motverka säkerhetshotande verksamhet samt bedriva försvarsunderrättelseverksamhet kopplat till säkerhetshotande aktörer. Signalkontrollsektionen är en del av Säkerhetsunderrättelseavdelningen.

Must Säkerhetsunderrättelseavdelning söker nu officerare som skall verka som analytiker vid Signalkontrollsektionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Utifrån ett totalförsvarsperspektiv planera och genomföra inhämtning av information samt analysera och bedöma dess skyddsvärde. Metodutveckling är en naturlig del av arbetet då teknik och tillvägagångssätt ständigt förändras.

Vi söker en analytiskt lagd person som kan sortera inkommande information och vaska fram det väsentliga för uppdraget. Vi söker en person som inte är främmande för teknik, som klarar av att arbeta på andra platser än kontoret och därmed anpassa sig till olika arbetsförhållanden.

Vi söker en person som är självgående och drivande men klarar av att arbeta tätt intill kollegor under längre tid, i ett sammanhang där ”vi” är viktigare än ”jag” för ett bra resultat.

Kvalifikationer

Flerårig erfarenhet från underrättelse- och/eller säkerhetstjänst.

Erfarenhet av planering och/eller inhämtning och/eller analysarbete (Gärna samtliga områden)

Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Körkort - B

Meriterande kvalifikationer

Bred Försvarsmaktskunskap.

Erfarenhet från högre stab.

Akademisk utbildning med inriktning mot data och/eller telekommunikation, eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.

Erfarenhet i analys av stora datamängder.

Erfarenheter av arbete i IS UNDSÄK.

Erfarenhet av Försvarsmaktens IT- och ledningssystem.

Kunskaper i signalspaningsmetodik.

Körkort BE och C.

Personliga egenskaper

Mycket god samarbetsförmåga

Mycket god social förmåga

Hög integritet och gott omdöme

Högt säkerhetsmedvetande

Initiativförmåga, noggrannhet och ansvarskänsla

Nyfikenhet och kunskapstörstande

Strukturerad

Mycket stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. 

Övrigt

Typ av befattning: Tillsvidare. 6 månaders provtjänstgöring för dig som idag inte är anställd i Försvarsmakten. Arbetsort: Stockholm. Befattningen är militär i nivå OF-2/3.

Fackliga representanter

SACO/Försvar, Anders Markow, OFR/S, Katarina Kruse och för OFR/O Arne Nilsson, samtliga nås via växeln 08-788 75 00.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av

Must-ledk-hr@mil.se
Anmälan sker via denna sida men Du skickar ditt CV och personliga brev per post till:
Försvarsmakten
Högkvarteret/MUST
LEDK HR
107 85 Stockholm

Välkommen med din ansökan senast 2017-10-27  Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att Du motiverar varför Du är lämplig för denna befattning.Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 06 oktober 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-10-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan