Processledare till Avdelningen för krypto och IT-säkerhet vid Must

Om tjänsten

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av att arbeta med utveckling av processer inom produktutvecklande eller certifierande organisationer och som tillsammans med oss vill skydda Sveriges säkerhet.

Arbetsuppgifterna

Som processledare på Tekniksektionen har du en central roll för att granskningen av Försvarsmaktens kryptosystem och IT-säkerhetsprodukter sker på ett enhetligt och effektivt sätt. Du kommer därmed att ha goda möjligheter att påverka sektionens arbetssätt, både på kort och lång horisont.

Bland dina arbetsuppgifter ingår att se till att sektionen har väl dokumenterade och effektiva processer. För att uppnå detta genomför du kontinuerlig uppföljning, utvärdering och förbättring av processerna, och du leder även sektionens interna ändringsråd ("CAB"). I samband med införande eller förändring av processerna utbildar du sektionens övriga medarbetare. Du kommer också att leda utvärdering och införande av verktyg för utformning och efterlevnad av processerna.

Personliga egenskaper

Du brinner för kvalitet och processer och vill gärna leda och stödja en grupp experter för att nå sektionens högt ställda krav. En förutsättning för goda resultat är att du är bra på att lyssna och driva på i frågor inom ditt område och lätt kan förmedla din kunskap till dina kollegor. Du är prestigelös, strukturerad, resultatinriktad och noggrann.

Kvalifikationer

Du har erfarenhet av, och har haft en drivande roll med att jobba med processutveckling inom produktutvecklande eller certifierande organisationer. Du är väl förtrogen i olika typer av utvecklingsmetodiker och standarder inom systemutvecklingsområdet.  Du är van att läsa teknisk dokumentation och att skriva rapporter på både svenska och engelska. Du har en akademisk examen inom datavetenskap, datateknik eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.

Meriterande

Det är meriterande om du har erfarenhet av processledning inom produkt- eller systemcertifierande verksamheter, liksom lean eller agila utvecklingsmetoder. Vi ser även erfarenhet av att ha jobbat med processutveckling inom exempelvis fordons-, flyg-, eller järnvägsbranschen som meriterande. Har du arbetat med CMMI eller andra metoder för att utvärdera och förbättra processmognad är det positivt.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Genom kontinuerlig kompetensutveckling får du goda möjlighet att utveckla dig själv  i rollen som processledare. Vi erbjuder även goda friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning på arbetstid.

Övrigt

Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper och ditt engagemang för arbetet.

Upplysningar om tjänsten kan ges av sektionschef Anna-Lena Welling 070-520 51 30. Fackliga representanter: Anders Markow (SACO/Försvar), Katarina Kruse (OFR/S) och Arne Nilsson (OFR/O). Samtliga nås via 08-788 75 00. Tjänsten är placerad på Högkvarteret i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Sista ansökningsdag är den 13/11.

Sökord: IT-säkerhet, mjukvara, design, programvaruteknik, datateknik, datavetenskap, lean, agilt arbetssätt
Sökord (engelska): Software Engineering, process engineering, agile developmentMilitära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 13 oktober 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-11-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan