IT-chef vid Helikopterflottiljen

Om tjänsten

Helikopterflottiljen söker IT-chef till Flottiljstaben/A6 med arbetsort Linköping  Sökande enhet: 

A6 är en av avdelningarna vid Helikopterflottiljens stab i Linköping. Avdelningens huvudsakliga arbetsområden är sambands- och informationssystemtjänst vilket även innefattar ansvar för de fasta och rörliga ledningssystemen förbandet förfogar över.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

IT-chefen ansvarar för att samordna, planera och övervaka IT-utvecklingen inom Helikopterflottiljen (Hkpflj) utifrån verksamhetens behov.

I din roll som IT-chef:

- leder du IT-verksamheten vid Hkpflj och sammanhåller kravställning mot MSK Ledsyst (Matereielsystemkontor ledningssystem) och FMTIS (Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband) så den sker i balans med verksamhetens krav och behov.

- sammanhåller dokumentation och medverkar vid auktorisation och ackreditering av befintliga och nya IT-system.

- ansvarar för förbandets IT-verksamhet och tillser att regler och riktlinjer avseende sakområde IS/IT och informationsinfrastruktur efterlevs.

- du arbetar med att vidmakthålla och säkerställa att det finns Funktionsansvariga (FA) för respektive IT-system vid förbandet.

- du ansvarar för att sammanhålla förbandets IT-behörighetsadministration, licens- och mediahantering och inventering av IT-materiel

- stöd till förbandets enheter att inventera användares behov av samt samordna IT-utbildning.

I dina arbetsuppgifter ingår även att stödja vid ackrediteringsärenden samt stödja INFRA-samordnaren avseende garnisonens krav på utveckling och utbyggnad av nätverk (fastighetsnät, stomnät m m).

Kvalifikationer: 
Du har högskoleexamen inom IT alternativt likvärdig kompetens inhämtad på annat sätt samt erfarenhet av IT-arbete på ledningsnivå. Du innehar lägst B-körkort och är svensk medborgare.

Meriterande:
Erfarenhet av att arbeta i FM processer och med FM Ledningssystem-/IT-frågor. IT-projektarbete samt stabsarbete är också av värde. Andra meriterande erfarenheter är om du arbetat med försvarsmaktens administrativa stödsystem eller genomfört utlandsstjänstgöring i Försvarsmakten. En god pedagogisk förmåga är önskvärd.

Personliga egenskaper:
För att kunna verka i rollen som IT-chef krävs det att du är noggrann och har god struktur i ditt arbete samt att du som person har en god samarbetsförmåga. Du är driven och självgående med god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Ett krav för befattningen är hög integritet samt en mycket god förmåga att kommunicera. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Anställningsform: Tillsvidare, 6 månaders provanställning tillämpas vid Hkpflj.
Arbetsort: Linköping
Beräknat startdatum/tillträde: 2017-12-01 eller efter överenskommelse.
Befattningsnivå: Civil

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:  

C A6, Mj Anders Magnusson, anders.magnusson@mil.se, 072-35 36 500 

Fackliga representanter:
OFR/O Mats Häggström, OFR/S Caroline Nilsson, SACO-S Anneli Helmersson (samtliga nås via växeln på telefonnummer 013-28 30 00)

Sista datum för ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 2017-10-22. Vi kommer att hantera ansökningarna löpande under ansökningstiden. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev där vi vill att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 09 oktober 2017
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen (Hkpflj) Linköping
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-10-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan