Administrativ handläggare till Enhetsledningen GenomförandeEnhet Mitt

Om tjänsten

Genomförandeenhet Mitt är en viktig del i Försvarsmaktens utveckling att skapa ett starkare nationellt insatsförsvar. Enheten är bland annat involverad i återetableringen av Gotland och för att skapa förutsättningar vid garnisoner för staber som flyttas ut från Stockholms centrala delar. Enhetens består av en enhetsledning samt fem avdelningar på orterna Enköping, Kungsängen, Berga och Visby. Enhetens huvudsakliga uppgift är att aktivt medverka i driften av Försvarsmakten strategiska ledningssystem inom Militärregion Mitt samt stödja förbanden i militärregion mitt när det gäller drift och underhåll av IT- och ledningssystem inom garnisonerna.

Till Enhetsledningen söker vi dig som är van att jobba administrativt i en ledningsgrupp där du kan hålla i gång parallella processer. Du kommer att vara ansvarig för att strukturerat hantera och fördela uppgifter och ärenden som kommer in till enheten som ska föras vidare för hantering och bearbetning inom enhetsledningen. Du har god förmåga att fördjupa dig i detaljer såväl som att hantera helhetsperspektiv. Du är också van att bearbeta stora mängder information till mindre och greppbara delar utan att tappa helheten som du enkelt sätt kan presentera i olika forum och format. Koordinering av evenemang, uppgifter och resurser i tid och rum samt att hitta lösningar för att klara av detta ser du som en självklar del i arbetet. Det ingår också att vara ansvarig för områden som är gemensamma för hela enheten.

Kvalifikationer

 • Tidigare arbetslivserfarenhet i eller med statliga myndigheter
 • Minst tre års arbetslivserfarenhet från ledningsfunktion på avdelningsnivå eller högre
 • Flytande svenska och engelska i tal och skrift
 • Goda kunskaper i Microsoft Office

Meriterande

 • God insyn i Försvarsmaktens processer och flöden
 • Tidigare erfarenhet från arbete i eller med statliga myndigheter
 • Tidigare erfarenhet av SAP
 • Microsoft Sharepoint
 • Grundläggande utbildning inom IT- alternativt Tele-området

Personliga egenskaper 
Som person är du öppen och social. Du har en god samarbetsförmåga och är van vid att ta stort personligt ansvar men kan även agera självständigt. Du har förmåga att växla tempo, är serviceinriktad och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi söker dig som kan se och förstå utveckling. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt 
Tillträde snarast enligt ök. 
Placeringsort Enköping. I arbetet förekommer resor till avdelningarna inom enheten.
Svenskt medborgarskap är ett krav och säkerhetsintervju och registerkontroll kommer att göras innan anställning.
Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Vid GE Mitt benämns befattningen Produktionsplanerare. 

För upplysningar om befattningen är du välkommen att kontakta Enhetschef Stefan Johnsson tel. 0171-15 86 00. Upplysningar om anställningsvillkor kontakta Lena Andrén HR-avdelningen 019-39 25 07.

Fackliga företrädare 
SACO Pär Lohman 
OFR/S Clarence Arnstedt 
OFR/O Göran Levin 
SEKO Hans Monthan 
Samtliga nås genom växeln: 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast 2017-11-05. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 oktober 2017
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-11-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan