Säkerhetshandläggare tillika signalskyddschef

Om tjänsten

Försvarsmaktens HR Centrum är en service-och supportfunktion. Vi har som främsta uppgift att stötta chefer och medarbetare med HR-och lönefrågor. FM HR Centrums säkerhetsfunktion är organisatoriskt underställd stabschefen och består av en säkerhetschef och en säkerhetshandläggare tillika signalskyddschef. Säkerhetsfunktionen leder förbandets interna säkerhetstjänst och hanterar ärenden rörande informationssäkerhet, IT-säkerhet, tillträdesbegränsning, signalskydd, samt säkerhetsprövning och registerkontroll.  

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som säkerhetshandläggare ansvarar du för den interna säkerhetsskyddstjänsten. Du ska delta i det dagliga arbetet och självständigt kunna handlägga ärenden inom hela säkerhetsskyddstjänstområdet. Uppgifterna löses genom att aktivt förebygga och motverka säkerhetshotande verksamhet, samt genom att hantera uppkomna händelser enligt gällande rutiner. Som säkerhetshandläggare tillika signalskyddschef arbetar du nära säkerhetschefen med bl. a följande uppgifter: 
leder signalskyddstjänsten 
arbetar med tillträdesbegränsning handlägger säkerhetsrelaterade ärenden 
överser och reviderar förbandets interna säkerhetsinstruktioner och rutiner 
genomför internkontroller 
arbetar konsultativt gentemot chefer med säkerhetsskyddad upphandling (SUA) 
utreder och följer upp säkerhets- och IT-säkerhetsincidenter 
internutbildar medarbetare 
handlägger tjänstekort 
arbetar med säkerhetsprövning och registerkontroll 
stödjer säkerhetsombud och chefer med säkerhetsanalyser 

Kvalifikationer 
OR6 
utbildad signalskyddschef, alt annan relevant signalskyddsutbildning 

Meriterande 
erfarenhet av militär säkerhetsskyddstjänst 
kunskap och flerårig praktisk erfarenhet inom IT-säkerhetsområdet 
erfarenhet av att utbilda andra inom säkerhetsskyddsområdet 

Personliga egenskaper
Du har en mycket god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta såväl självständigt, som i nära samarbete med andra. Du har en mycket god förmåga att dokumentera, strukturera och presentera information i tal och skrift. Din integritet är hög och du har en utpräglad servicekänsla. Du trivs med processinriktat målarbete och är van att arbeta intensivt, med snabba leveranser när så krävs. Stor vikt kommer att läggas vid de personliga egenskaperna. 

Övrigt
Tillträdesdatum snarast eller enligt överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.  
Arbetspsykologiska tester kan komma att förekomma under processen. 

Kontaktperson  
Tf säkerhetschef Carin Hall, telefon: 072-396 73 24  

Fackliga representanter:  
SACO Camilla Robertsson 08-788 76 32 
SEKO Hans Monthan 08-788 90 03 
OFR/S Pia Almström 08-788 84 07 
OFR/O Arne Nilsson 08-788 79 20 

Varmt välkommen med din ansökan, senast den 2017-10-31. Den ska innehålla CV samt ansökningsbrev där det framkommer på ett tydligt sätt varför du är lämplig som kandidat på denna befattning. 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion. Vi har som främsta uppgift att stötta chefer och medarbetare med HR- och lönefrågor. Vi är drygt 250 medarbetare med verksamhet i Stockholm, på Gärdet i ett modernt kontorslandskap.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 10 oktober 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens HR-centrum (FM HRC) Stockholm
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-10-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan