Utvecklare till Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten

Om tjänsten

Är du intresserad av att arbeta i snabba utvecklingscykler med höga krav på tillgänglighet och säkerhet inom Militära Underrättelse och säkerhetstjänsten?

Arbetet:
Inom Försvarsmakten sker en stegvis förändring med anpassning av utvecklingsmetoder mot mer Agila arbetssätt. Ett led i denna förändring är en förflyttning av viss utveckling och drift närmare verksamheten. Vi söker nu medarbetare till vårt utvecklingsteam som kommer vara en del i denna stegvisa förändring. Organisationen bedriver utvecklingen verksamhetsnära där teamet ansvarar för alla steg inom utvecklingsprocessen och vi söker därför medarbetare med tidigare erfarenhet från Devops-roller eller intresse av att jobba som en del av ett team med denna typ av ansvar.

Kvalifikationer

 • Du har djup teknisk kompetens inom något/några av följande områden:

  • Virtualisering

  • Test

  • Integration

  • Programmering

  • Databas

  • Applikationsutveckling

 • Tidigare erfarenhet av att arbeta i projektform eller liknande gruppsammansättningar

Meriterande kvalifikationer:

 • Tidigare erfarenhet av Agila metoder

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som har en djup teknisk kompetens och som person föredrar att arbeta nära och tillsammans med andra. Du är lättsam, prestigelös, engagerad och tar gärna en aktiv roll i ett team. Du ser det som en självklart att ta ett stort ansvar för tillgänglighet och kvalité i det som utvecklas. Andra betydelsefulla egenskaper är gott omdöme och integritet.

Vid urval kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper. Fördjupad säkerhets- och lämplighetsprövning kommer att genomföras på slutkandidat.

Övrigt:
Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om 6 månader
Befattningen är öppen för båda civila och militära kandidater

Placeringsort Stockholm

Vid eventuella frågor vänligen mejla must-ledk-hr@mil.se

Fackliga representanter:
SACO/Försvar - Anders Markow,
OFR/O – Arne Nilsson,
Försvarsförbundet - Katarina Kruse.
Samtliga nås via växeln, 08-788 75 00.

Ansökan:
Din ansökan består av CV, personligt brev samt referera till eventuella tidigare arbeten som finns tillgängliga i form av projekt, exempelvis på Github.

Ansökan mejlas till must-ledk-hr@mil.se alternativt:

Försvarsmakten Högkvarteret
Lidingövägen 24
Att: Must LedK HR
107 85 Stockholm


Sista datum för ansökan: 2017-11-09, urval sker löpande. Vi ser fram emot din ansökan!Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 oktober 2017
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-11-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan