Säkerhetshandläggare / Underrättelseassistent OR5 vid 12.Motoriserade skyttebataljon, Livgardet

Om tjänsten

12:e motoriserade skyttebataljonen är ett insatsförband specialiserat på strid till fots. Bataljonen ska kunna verka både nationellt och internationellt. Stockholm och den statsmiljö som finns där präglar inriktningen för förbandets träning. 12:e motoriserade skyttebataljonen är ett av Försvarsmaktens nyuppsatta krigsförband och har sin grund i tidigare Gardesbataljonen vid Livgardet. Underrättelse och säkerhetsavdelningen (S2) på bataljonen består av en heltidsanställd officer som enhetschef och två reservofficerare som underrättelseofficerare. S2 på 12.Motoriserade skyttebataljon söker nu en Säkerhetshandläggare / Stabsassistent.

Huvuduppgift för tjänsten är att stödja säkerhetschefen vid bataljonen med rutinärenden i säkerhetstjänst. Så som säkerhetsintervjuer, säkerhetsplanering och uppföljning av att säkerhetsbestämmelser efterföljs vid bataljonen.

Vid övning/insats går du i befattning som underrättelseassistent vid bataljonens ledningspluton. Underrättelseassistenter stödjer operationsplanering och löser strukturerande bearbetning vid genomförande.

Krav

 • Anställd som GSS/K i FM

Meriterande

 • Erfarenhet vid stabsarbete

 • Erfarenhet att hantera känslig information.

 • Tidigare arbeten med säkerhetsinriktning.

 • Utbildning med säkerhetsinriktning.

Övriga upplysningar

 • Lön: Enligt överenskommelse inom FM lönepolicy.
 • Sista ansökningsdatum är: 2017-12-08. Till ansökan skall CV, personligt brev. Intervjuer och tester kommer att genomföra löpande. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Kontakt uppgifter för mer information om tjänsten

Anders Wilson: 0734306471 anders.wilson@mil.se

Fackliga representanter:

OFR/O Livgardet Johan Hamlin

SEKO Thomas Klasson

SACO Catarina Malmrot

OFR/S Försvarsförbundet Madeleine Daleo

sSamtliga nås via växeln: 08-584 540 00

Välkommen med din ansökan!


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 oktober 2017
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-12-08

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan