Chef Designsektionen till MSK Ledsyst

Om tjänsten

Är du intresserad av IT-designfrågor på ledningsnivå? Vill du vara med och påverka Försvarsmaktens tekniska ledningssystem. I så fall har vi en plats för dig – tillsammans skapar vi beslutsunderlag för Försvarsmaktens ledning.

Arbetsuppgifter Som sektionschef leder Du Din personal i att utföra sektionens uppgifter.

 • Du bidrar aktivt till avdelningens uppbyggnad, utveckling och målarbete.

 • Du planerar och leder sektionens verksamhet, är med i avdelningens ledningsgrupp och rapporterar status löpande till avdelningschefen.

 • Du coachar Dina medarbetare att leverera önskat resultat.

 • Du stödjer Dina medarbetare i samarbetet med Försvarsmaktens högkvarter, avdelningens och enhetens övriga medarbetare samt med utförarorganisationerna.

 Kvalifikationer

 • Erfarenhet av arbete i ledande ställning erhållen genom linjechefsbefattning och/eller projektledaruppdrag
 • Universitets-/högskoleutbildning, inriktning mot systemvetenskap eller datateknik alternativt motsvarande kompetens erhållen på annat sätt
 • Erfarenhet av arbete med IT-arkitektur- och designfrågor inom större företag eller myndighet
 • God kompetens inom IT-infrastruktur och IT-säkerhet

Meriterande kvalifikationer

 • Kännedom om Försvarsmaktens, IT-system, IT-infrastruktur, säkerhetsmekanismer och materielsystem
 • Erfarenhet av IT-utveckling och/eller drift och förvaltning samt arbete med ITIL
 • Erfarenheter från arbete inom ledningssystemområdet i Försvarsmakten

Personliga egenskaper Som person har Du stor drivkraft och engagemang. Du är noggrann, tydlig och van att arbeta under eget ansvar. Du har en mycket god förmåga att skapa struktur.

Du har en mycket god förmåga att uttrycka Dig i tal och skrift.

Som chef är Du en tydlig ledare och Du är bra på att bygga lag. Stor vikt vid tillsättandet av tjänsten kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt Detta är en civil befattning. Tillträde snarast enl. ök.   Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Placeringsort Enköping, sektionen har även medarbetare i Stockholm varför tjänstgöring på bägge orterna erfordras. Tillträde efter överenskommelse.  

Förfrågningar om befattningen kan göras till avdelningschef Hans Rundberg, telefon 0171-15 71 08.

Fackliga representanter OF Joakim Ljunggren: 0171-15 76 30 SACO Carl-Johan Pettersson: 0171-15 70 26 OFR/S Inge Bäcklin: 0171-15 73 83 SEKO Lars Lindell: 0171-15 83 61

Välkommen med din ansökan senast 2017-11-15. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Materielsystemkontor Ledningssystem (MSK Ledsyst) tillhör Ledningsregementet och funktionsleds av Högkvarteret. Enheten omfattar 143 befattningar med lokalisering i Enköping och Stockholm. MSK Ledsyst ansvarar för den övergripande förvaltningen av Försvarsmaktens ledningssystem samt utgör Försvarsmaktens beställare av drift och underhåll inom området. Systemproduktionsavdelningen inom MSK Ledsyst utövar designansvar för Försvarsmaktens IT-system, ansvarar för utveckling av nya IT-tjänster samt svarar för licens- och underhållsavtal inom området.

Sektionen består av 10 befattningar som tillsammans ansvarar för arkitektur och design av de IT-system och den IT-infrastruktur som produceras och förvaltas av Försvarsmakten. I sektionens uppgifter ingår att ta fram anvisningar och riktlinjer för arkitektur och design av IT-system, samt vidmakthållande av systemkarta för Försvarsmaktens ledningssystem.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 oktober 2017
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet (LedR) Enköping
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-11-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan