70 kompaniet, LvReg söker robot 70 soldater

Om tjänsten

Robot 70 pluton rekryterar nu nya soldater, tjänstgöringsort Halmstad. Plutonen består av fyra grupper, respektive grupp har en pansarterrängbil 203 och en eldenhet 70. Plutonen är nu inne i ett arbete med ombeväpning mot nästa vapensystem vilket bland annat medför att vi kommer att byta fordon till bandvagn 410.

En grupp består av:

1 st Gruppchef

1 st Stf Gruppchef

2 st Fordonsförare

1st Stridssjukvårdare tillika luftvärnssoldat skytt 

2st Luftvärnssoldat skytt

Gruppen har utöver eldenhet 70 även ksp58, ksp90, granatgevär, pansarskott.

Huvudsakliga uppgifter

Som luftvärnssoldat skytt kommer du att få utbildning på robot 70 systemet, du kommer lär dig att gruppera systemet, skjuta med systemet i både dager och mörker. Lära dig känna igen olika flygplan, försvara en grupperingsplats och mycket mer.

Befattningen kräver förmåga att tempoväxla, det kan under långa stunder vara lugnt men ibland kräver befattningen hög tempo och förmågan att hantera stress.

Grupperna agerar ofta relativt självständigt vilket ställer krav på samtliga gruppmedlemmar att vara följsamma, noggranna och bra lagspelare.

Instegsbefattningen är luftvärnssoldat skytt, om du har förarbevis eller en stridssjukvårdarutbildning finns möjlighet att få en av de befattningarna istället.

Krav

 • Genomförd GMU alternativt svensk värnplikt

 • Godkända betyg i Svenska 1 (Svenska A), Engelska 5 (Engelska A), Matematik 1 (Matematik A)

 • Uppfyller FMFySS tilläggskrav kategori C

Meriterande

 • Förarbevis pansarterrängbil

 • Förarbevis bandvagn 410

 • Övriga förarbevis

 • Vapen utbildning ksp58, ksp90, grg, grt

 • Pågående eller nyligen avslutad GSS-K anställning med goda vitsord

 • Skyddsvaktsbevis

Personliga egenskaper

Det är viktigt att du är flexibel inför nya och hastigt uppkomna uppgifter, samt har en god förmåga till tempoväxling. Du ska även besitta en god förmåga till samarbete och en god social kompetens. Ödmjukhet och initiativkraft är en förutsättning för att du ska kunna utvecklas på plutonen.

Tillträde

Enligt överenskommelse dock senast 2018-01-08

Lön

Individuell lönesättning enligt Försvarsmaktens villkor om vissa avtal för kontinuerligt tjänstgörande gruppchefer, soldater och sjömän.

Upplysning om tjänsten kan lämnas av:

Fj Fredrik Johansson

E-post: fredrik.k.johansson@mil.se

Fackliga representanter

Officersförbundet: Per Carlsson

OFR/S: Senadin Sela

SEKO: Jörgen Steen

Nås via växeln: 010-823 30 00

Sista ansökningsdag: 2017-12-01

Dokument att bifoga ansökan: Personligt brev, CV med referenser


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftvärnet uppträder på marken och är en del av armén, men verkar framför allt i luftarenan. Uppgifterna är att övervaka luftrummet och upptäcka hot, samt skydda viktiga objekt och verksamheter mot angrepp från luften. De två luftvärnsbataljoner som ingår i insatsförsvaret utbildas och hålls i beredskap av Luftvärnsregementet. Med hjälp av olika sensorsystem övervakar de luftrummet, och skicka information till robotsystem som har till uppgift att bekämpa mål i luften.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 oktober 2017
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Luftvärnsregementet (Lv 6) Halmstad
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-12-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan