70 kompaniet, LvReg söker ledningssoldater

Om tjänsten

Underrättelsepluton vid 612 Luftvärnsrobotkompaniet, Halmstad, söker ledningssoldater till chefsgruppen. Plutonen består av en chefsgrupp, två radartroppar, samt två tidvis tjänstgörande radargrupper. Plutonen löser uppgifter under övning och skarp insats, nationellt likväl som internationellt.En tropp består av ca 15 soldater och officerare. Troppen löser självständigt uppgifter under längre perioder. Chefsgruppen består av plutonchef, stf plutonchef och en ledningssoldat.

Huvudsakliga uppgifter

Som ledningssoldat ingår du i chefsgruppen som utöver dig består av en plutonchef och en stf plutonchef. Chefsgruppens uppgift är att leda plutonen både i fält och på kasern. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att i fält agera signalist, hålla en uppdaterad lägesbild vid chefsgruppen, inhämta information från troppchefer, understödja vid vård och underhåll av fordonet (personterrängbil 16 ”Galt”), samt på andra sätt stötta plutonsledningen. På kasern stöttar du chefsgruppen med t ex planering och utbildning av plutonen. Vidareutveckling kan ske i form av gruppchefsutbildning, vilket medger större ansvar för olika delar av plutonens verksamhet. Du har även möjlighet att utbildas till stridssjukvårdare eller skytt på understödsvapen. Tjänsten ger även en god grund att stå på för dig som på sikt vill utbilda dig till officer.

Krav

 • Genomförd GMU alternativt svensk värnplikt
 • Godkända betyg i Svenska 1 (Svenska A), Engelska 5 (Engelska A), Matematik 1 (Matematik A)
 • Uppfyller FMFySS tilläggskrav kategori C

Önskvärda kvalifikationer

 • Tidigare erfarenhet av ledning-/sambandstjänst

 • Förarbevis på Tgb16 Galt RG32

Meriterande

 • Goda vitsord från pågående eller tidigare anställning som soldat

 • Utbildning på understödsvapen (ksp58, grg, pskott, grt)

 • Internationell tjänstgöring

 • Stridssjukvårdarutbildning

 • Gruppchefsutbildning

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett synnerligen utpräglat sinne för ordning och detaljer. Det är viktigt att du är flexibel inför nya och hastigt uppkomna uppgifter, samt har en god förmåga till tempoväxling. Du ska ha en god simultanförmåga och behöver kunna hantera och sortera information på ett snabbt och effektivt sätt även under stress. Du måste ha god social kompetens då tjänsten innebär arbete i tätt samarbete, men även kunna arbeta helt självständigt emellanåt. Ödmjukhet och initiativkraft är en förutsättning för att du ska kunna utvecklas på plutonen.

Tillträde

Enligt överenskommelse dock senast 2018-01-08

Lön

Individuell lönesättning enligt Försvarsmaktens villkor om vissa avtal för kontinuerligt tjänstgörande gruppchefer, soldater och sjömän.

Upplysning om tjänsten kan lämnas av:

Fk Ted Kullbrandt Tolestam

ted.tolestam@mil.se

Fackliga representanter

Officersförbundet: Per Carlsson

OFR/S: Senadin Sela

SEKO: Jörgen Steen

Nås via växeln: 010-823 30 00

Sista ansökningsdag: 2017-12-01

Dokument att bifoga ansökan: Personligt brev, CV med referenser


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftvärnet uppträder på marken och är en del av armén, men verkar framför allt i luftarenan. Uppgifterna är att övervaka luftrummet och upptäcka hot, samt skydda viktiga objekt och verksamheter mot angrepp från luften. De två luftvärnsbataljoner som ingår i insatsförsvaret utbildas och hålls i beredskap av Luftvärnsregementet. Med hjälp av olika sensorsystem övervakar de luftrummet, och skicka information till robotsystem som har till uppgift att bekämpa mål i luften.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 oktober 2017
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Luftvärnsregementet (Lv 6) Halmstad
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-12-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan