70 kompaniet, LvReg söker Radiolänksoldater/fordonsförare

Om tjänsten

Sökande enhet

Underrättelsepluton vid 612 Luftvärnsrobotkompaniet söker radiolänksoldat/fordonsförare till våra radartroppar. Plutonen består av en chefsgrupp, två radartroppar, samt två tidvis tjänstgörande radargrupper. Plutonen löser uppgifter både under övning samt under skarp insats, nationellt och internationellt.

Huvudsakliga uppgifter

Befattningen som radiolänksoldat/fordonsförare är en del av radiolänkgruppen, som ansvarar för troppens samband till bataljonen. Gruppens fordon är en radiolänkpansarterrängbil 2024, en driftsäker sambandsenhet med splitterskydd, störskydd och korta omgrupperingstider. Fordonet bemannas av en gruppchef och en till två soldater. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att köra fordonet, genomföra underhåll av fordonet och sambandsmaterielen, samt gruppera och drifta sambandssystemet vid övningar och insatser.

Vidareutveckling kan ske antingen som gruppchef på radiolänkgruppen eller som radaroperatör i troppens sensor. Det finns även möjligheter att utbildas till stridssjukvårdare eller skytt på något av troppens understödsvapen.

Krav 

 • Genomförd GMU alternativt svensk värnplikt

 • Godkända betyg i Svenska 1 (Svenska A), Engelska 5 (Engelska A), Matematik 1 (Matematik A)

 • B-körkort

 • Uppfyllande av TRM:s uttagningskrav för markstridssoldat

Önskvärda kvalifikationer

 • Tidigare erfarenhet av ledning-/sambandstjänst

 • Förarbevis på Patgb 202/203/360

Meriterande

 • Goda vitsord från pågående eller tidigare anställning som soldat

 • Utbildad sambandsoperatör TS9000 alt. MKN

 • Utbildning på understödsvapen (ksp58, grg, pskott, grt)

 • Internationell tjänstgöring

 • Stridssjukvårdarutbildning

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett utpräglat sinne för ordning och detaljer, samt ett intresse för fordon och teknik. Det är viktigt att du är flexibel inför nya och hastigt uppkomna uppgifter, samt har en god förmåga till tempoväxling. Du ska även besitta en god förmåga till samarbete och en god social kompetens, då tjänsten på radartropp innefattar mycket samarbete med övriga soldater och befäl. Ödmjukhet och initiativkraft är en förutsättning för att du ska kunna utvecklas på plutonen.

Tillträde

Enligt överenskommelse dock senast 2018-01-08

Lön

Individuell lönesättning enligt Försvarsmaktens villkor om vissa avtal för kontinuerligt tjänstgörande gruppchefer, soldater och sjömän.

Upplysning om tjänsten kan lämnas av:

Fk Ted Kullbrandt Tolestam

ted.tolestam@mil.se

Fackliga representanter

Officersförbundet: Per Carlsson

OFR/S: Senadin Sela

SEKO: Jörgen Steen

Nås via växeln: 010-823 30 00

Sista ansökningsdag: 2017-12-01

Dokument att bifoga ansökan: Personligt brev, CV med referenser


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftvärnet uppträder på marken och är en del av armén, men verkar framför allt i luftarenan. Uppgifterna är att övervaka luftrummet och upptäcka hot, samt skydda viktiga objekt och verksamheter mot angrepp från luften. De två luftvärnsbataljoner som ingår i insatsförsvaret utbildas och hålls i beredskap av Luftvärnsregementet. Med hjälp av olika sensorsystem övervakar de luftrummet, och skicka information till robotsystem som har till uppgift att bekämpa mål i luften.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 oktober 2017
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Luftvärnsregementet (Lv 6) Halmstad
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-12-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan