Sjuksköterska/Platschef till Försvarshälsan Berga

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att tillsammans med personalen leda den fortsatta utvecklingen av Försvarshälsan för anställda på Haninge Garnison. Du har personalansvar för 14 medarbetare.

Som sjuksköterska vid Försvarshälsan är arbetsuppgifterna mycket varierande. På mottagningen bedrivs sjukvård för rekryter och kadetter. Det innebär bl.a medicinsk bedömning och provtagning. Du deltar i mottagningens företagshälsovårdsarbete med vaccinationer, telefonrådgivning, arbetsrelaterad sjukvård och lagstadgade hälsoundersökningar för anställd personal.

Utanför mottagningen utförs arbetet, i nära kontakt med kunderna och som ett stöd i deras systematiska arbetsmiljöarbete. Därutöver förekommer tjänstgöring vid olika typer av militära övningar såväl på land som till sjöss, för att självständigt upprätthålla sjukvårdsberedskap vid militär övningsverksamhet.

Kvalifikationer

 • Legitimerad sjuksköterska med specialist-/vidareutbildning.
 • Minst fem års klinisk yrkeserfarenhet, varav minst tre år inom akut sjukvård.
 • Erfarenhet av arbete som chef med personalansvar
 • B-körkort.
 • Du tar ansvar för personlledningen genom att ge teamet en tydlig riktningskänsla mot satta mål. Du uppvisar handlingskrfatighet och följer  organisationens mål. Du tar initiativ och ansvar för att nå resultat.
 • Du har en god fysik.

Meriterande

 • Erfarenhet av Företagshälsovård
 • Erfarenhet av mottagningsarbete
 • Utbildning och erfarenhet av prehospitalt omhändertagande..

Övrigt 
Arbetstid: Heltid 100 %. Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Arbetspsykologiska tester kan förekomma under rekryteringsprocessen.  
Placering: Berga, men verksamhet kan delvis förläggas på annan ort. Tjänstgöring vid andra förband och på kvällar och helger förekommer vid behov.
Tillträde: Enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas, löneanspråk anges i ansökan. 

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta
Marie-Louise Pettersson-Paulsson, Enhetschef FH Region Mälardalen, 072-187 75 63
Anki Lansén , Leg. Sjuksköterska, Försvarshälsan Berga, 070-639 17 55

Välkommen med din ansökan senast den 3 november 2017. Den ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev som på ett motiverande sätt beskriver varför du ska bli den tilltänkta kandidaten

sökord: sjuksköterska; chef; personalledning; företagshälsovård

Försvarshälsan är Försvarsmaktens interna företagshälsovård och finns på samtliga garnisonsorter i landet. Försvarshälsan vid Haninge Garnison ingår i Region Mälardalen tillsammans med mottagningar i Enköping, Uppsala, Kungsängen och Stockholm. Försvarshälsan ansvarar för hälso- och sjukvård för rekryter och kadetter samt företagshälsovård för anställd personal inom Försvarsmakten.

Vid Haninge Garnison finns bland annat första Amfibieregementet och fjärde Sjöstridsflottiljen:
Amfibieregementet verkar där vatten möter land. Förbandets kustjägare och amfibiesoldater har med olika vapensystem förmågan att ta och utöva kontroll över kustområden. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt.

Fjärde sjöstridsflottiljen är ett insatsförband med en verksamhet som är inriktad mot att vidmakthålla och utveckla förmågan till väpnad sjöstrid. Flottiljens ledningsstab, tio fartyg och röjdykardivision på västkusten utbildar och upprätthåller beredskap för att genomföra insatser, både nationellt och internationellt.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 oktober 2017
 • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarshälsan Berga
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-11-03

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan