HR-specialist till Försvarsmedicincentrum

Om tjänsten

På den Försvarsmedicinska enheten vid Försvarsmedicincentrum finns bland annat Bemanningsavdelningen som ansvarar för att alla krigsförband och de förband som skall genomföra internationella insatser är bemannade med kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal. På avdelningen finns fem HR-Specialist-befattningar som arbetar i nära samarbete med avdelningens andra befattningshavare inom marknadsföring samt strategisk personalförsörjning.

Om jobbet
Vi är 10 personer som arbetar brett med HR-, kommunikations- och arbetsgivarfrågor för att rekrytera och utveckla legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal till i första hand våra krigsförband men också till våra internationella insatser. De personalgrupper vi arbetar med är apotekare, miljö- och hälsoskyddsinspektörer, läkare, sjuksköterskor, tandläkare, veterinärer och biomedicinska analytiker. Vi är också ansvariga för reservofficerare med medicinsk utbildning, och vidareutveckling och placering av dessa är en viktig del av våra uppgifter. Du kommer att arbeta i nära samarbete med dina kollegor på avdelningen och vara en av de fem HR-specialisterna som har till huvuduppgift att genomföra uttagningar av personal vid rekryteringar, deltaga vid rekryteringsevent samt arbeta med strategiska frågor inom personalförsörjningsprocessen.

Det personliga mötet med de vi vill rekrytera är viktigt för oss. Därför deltar vi på en mängd olika fackmässor, seminarier och andra event runt om i landet. Vi håller också föredrag och genomför egna aktiviteter både för färdiga specialister men också för studenter runt om i Sverige. Ett viktigt led i rekryteringarna är de intervjudagar vi med jämna mellanrum planerar och genomför för sökande och inte minst all kontakt vi håller med vår personal samt kontinuerlig dialog med våra kunder vilka i huvudsak är våra krigsförband runt om i Sverige.  

Om dig
Du är sjuksköterska med specialistkompetens och minst 2 års yrkeserfarenhet. Du har militär och/eller civil erfarenhet av att arbeta med personalförsörjning generellt samt kunskap om medicinalpersonal i synnerhet. Du är förutseende och flexibel. Du ser utmaningar istället för problem och har lätt att sätta dig in i det breda fält av uppgifter som väntar dig. Du har god förmåga att påverka andra både gentemot våra målgrupper men också i samarbetet med kollegor och samverkande aktörer. Du har förmågan att ingjuta förtroende. Du behärskar det svenska språket väl och får gärna vara van vid att hålla presentationer för både mindre och större grupper. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Befattningskrav
- Sjuksköterska med specialistkompetens och minst 2 års yrkeserfarenhet
- Du har erfarenhet av HR-arbete /rekrytering generellt och med rekrytering av medicinalpersonal i synnerhet.
- B-körkort
- God kunskap i svenska och engelska
- Stor vana vid att arbeta med Officepaketet, särskilt Word och Excel

Meriterande
- Tidigare militär erfarenhet
- Tidigare erfarenhet från internationell insats
- Tidigare erfarenhet av personalrekrytering, inkl att hålla intervjuer
- Kunskap i Försvarsmaktens olika beställarsystem t ex PRIO

Anställningsform: Tillsvidare, heltid. Provanställning på 6 månader tillämpas. Internationell arbetsskyldighet gäller alla anställda i Försvarsmakten,  
Lön: Individuell lönesättning
Tillträde: Snarast, alternativt efter överenskommelse

Information
Vill du veta mer om tjänsten, prata med chefen för Bemanningsavdelningen; Ann-Sofie Schöön, 070-562 26 19 eller ann-sofie.schoon@mil.se. 

Fackliga företrädare: 
- Jonas Rynner (OF-Göteborg) 031-69 25 40
- Susanne AVerius (OFR/S) 031-69 26 23
- Björn Borg (SACO) 031-69 20 45

Urval sker löpande, och annonsen är öppen som längst till den 10 december (det kan innebära att annonsen stängs tidigare).


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. Vid centrumet finns kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och rekryter. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 21 november 2017
  • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmedicincentrum (FömedC) Göteborg
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-12-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan