Flygtekniker

Om tjänsten

Är du en noggrann och stresstålig flygtekniker som önskar arbeta i en spännande miljö?
Norrbottens flygflottilj söker nu civila flygtekniker till sina flygunderhållskompanier.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är flygunderhåll på JAS39 Gripen och du ingår i ett arbetslag på cirka 60 personer. Befattningen kan innebära såväl utbildning som arbete på annan ort, både inom och utom landet. Vid vissa situationer kan flygunderhållet komma att utföras under dygnets alla timmar och under fältmässiga förhållanden. Fysiska tester genomförs återkommande.

Kvalifikationer:
Du har en godkänd 3-årig utbildning på flygtekniskt gymnasium samt genomfört påbyggnadsår till flygtekniker. Vi vill att du har komplett och godkänd Basic Examination, Basic Training vilket ska vara utfärdat av en skola godkänd av Transportstyrelsen enligt EASA Part-147, eller av FlygI godkänd utbildning. Du uppfyller även kraven för att efter genomförd praktik, erhålla Certifikat kategori B1.1. Du hanterar svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift samt har god datorvana.

  • För anställning krävs godkänd härdplastundersökning samt godkänt färgseende
  • Körkort klass B

Meriterande kvalifikationer: 
Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av militärt flygunderhåll. Det är önskvärt att du har flygteknikercertifikat enligt JAR/EASA/RML och har genomfört typkurs JAS 39 C/D.

Du är noggrann och prestigelös vilket också innebär att du är en god lagspelare. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad. Du är en självklar teamspelare som är van att samarbeta med andra. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper. Det är en fördel om du har erfarenhet och kunskap om Försvarsmakten samt att du har körkort klass C. Även genomförd värnplikt eller GMU är meriterande.

Välkommen med din ansökan!! Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. 

Sista datum för ansökan: 2017-12-03

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Torbjörn Johansson tfn 0920-23 47 20 eller Per Wikblad 0920-23 47 10.

Fackliga organisationer:
OFR-S, SEKO, SACO och OFR-O nås genom Försvarmaktens telefonväxel, 0920-23 40 00. 

Övrigt:
Anställningsform: Schemalagd arbetstid. Tillsvidare. Provanställning sex månader. Individuell lönesättning tillämpas. Arbetsort: Luleå.

Tillträde: Efter överenskommelse

Befattningsnivå: Civil


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flottiljens huvuduppgift är att skapa insatsförband; två stridsflygdivisioner och en basbataljon där personal och soldater är redo för nationella och internationella insatser. Tillsammans med Blekinge flygflottilj och Luftstridsskolan i Uppsala delar F 21 ansvaret för övervakningen av hela Sveriges luftrum, den så kallade incidentberedskapen. Denna verksamhet pågår 24 timmar per dygn, året runt.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 18 oktober 2017
  • Plats: Luleå, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Norrbottens flygflottilj (F 21) Luleå
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-12-03

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan