Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten söker Analytiker Mellanöstern

Om tjänsten

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är den organisation inom Försvarsmakten som både ansvarar för Sveriges militära underrättelsetjänst och för den militära säkerhetstjänsten. MUST ingår i Högkvarteret och lyder direkt under ÖB. Organisationen består i stort av ledning, Underrättelsekontoret (UNDK), Säkerhetskontoret (SÄKK), Kontoret för särskild inhämtning (KSI) samt Stödkontoret (STÖDK) som ansvarar för allt verksamhetsstöd.

Vi söker en medarbetare vars huvuduppgift blir att hantera frågor rörande den säkerhetspolitiska utvecklingen med fokus på Mellanöstern.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Analysera politisk och säkerhetspolitisk utveckling i Mellanöstern
 • Delta i arbetsgrupper som gör tematiska analyser över ditt ansvarsområde
 • Samverka med regeringskansliet och andra svenska myndigheter kring ditt ansvarsområde

Kvalifikationer

 • Akademisk examen med inriktning mot exempelvis statsvetenskap, historia eller säkerhetspolitik, alternativt likvärdig militär utbildning
 • Goda kunskaper om Mellanöstern
 • Mycket goda kunskaper i engelska är ett krav

Meriterande kvalifikationer

 • Erfarenhet från arbete på strategisk nivå inom utrikesförvaltningen, underrättelsetjänsten eller i andra underrättelsemyndigheter
 • Praktisk erfarenhet av analysarbete, gärna inom säkerhetspolitiskt arbetsfält
 • Studier i Militärstrategi
 • Kunskap och erfarenhet av arbete med informationshanteringssystem och databaser
 • Tjänstgöring inom aktuellt område eller erfarenhet från arbete i annan relevant internationell miljö

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

Anna Aggeklint, Chef Geostrategiska sektionen AFA. Kan nås via växeln 08-788 75 00

Fackliga representanter

SACO/Försvar Anders Markow, TCO/Försvarsförbundet Katarina Kruse samt för OFR/O Roger Eriksson. Samtliga nås via växlen på
08-788 75 00


Övrigt

Tjänsten är en allmän visstidsanställning som löper fram till årsskiftet 2019/2020 med möjlighet till förlängning. Tjänsten är placerad på Lidingövägen 24 i Stockholm. Tillträde snarast.

Sista datum för ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 2017-11-30. Urval kommer att ske löpande. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Till samtliga annonstexter läggs automatisk följande formulering;

"Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Dina registrerade uppgifter behandlas för rekrytering av personal inom Försvarsmakten i enlighet med PUL. " - Jag accepterar ovanstående villkor.Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 31 oktober 2017
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2017-11-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan