Ledningssystemofficer sökes till JDLOC

Om tjänsten


Efter att Försvarsmakten (FM) beslutat att införskaffa en interoperabel taktisk datalänk för flygvapnet, marinen och armén bildades avdelningen Joint Data Link Operations Cell (JDLOC). Organisationen JDLOC är placerad i Stockholm vid FMTIS Sambandsenhet och arbetar i nära samarbete med insatsstaben och förband som använder Länk 16.

FM använder ett antal interoperabla kommunikationssystem för att göra det möjligt att arbeta effektivare såväl mellan vapengrenar som i en internationell miljö. Länk 16 är en vapengrensöverskridande taktisk datalänk som används av Nato och ett stort antal länder runt om i världen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Specialistofficer vid JDLOC har till huvuduppgift att stödja den dagliga verksamheten vid JDLOC, det vill säga driftledning av Länk 16 gentemot operatörer på förband. Detta innebär att en stor del av arbetsuppgifterna är kopplade till driftledningssystemet Network Management System (NMS). Denna befattning kommer även starkt att kopplas mot skapande av nätverksdesign för Länk 16. Som specialistofficer vid JDLOC kommer man även att ansvara för uppföljning och analys av genomförd verksamhet för att kunna återkoppla detta till operatörer på förband.

Specialistofficer vid JDLOC skall även kunna stödja vid framtagande av driftparametrar för ett flertal övriga taktiska datalänkar som; VMF, TIDLS och IFF. Att arbeta vid JDLOC innebär också att kunna stödja vid planering inför större övningar där Länk 16 ingår.
Då avdelningen ofta stödjer förbanden med utbildning kommer en del av arbetet innebära att man utbildar personal i olika delar av Länk 16.

Kvalifikationer
Tjänsten kräver specialistofficersutbildning. Tjänsten innebär resor i landet till andra förband i Sverige vilket innebär är det ett krav att den sökande har B-körkort. Att arbeta vid JDLOC innebär att man har en stor kontaktyta mot andra nationer vilket kräver att man kan uttrycka sig väl i tal och skrift på engelska.

Meriterande
Meriterande för befattningen är tidigare erfarenhet av taktiska datalänkar i allmänhet och Länk 16 i synnerhet. En fördel är också om man har erfarenhet av radio-, tele- och datakommunikation.

Personliga egenskaper
Som specialistofficer inom ledningssystem ser vi att du är analytisk, drivande samt har förmågan att se helheten och olika lösningar på problem. Tjänsten kräver en mycket djup teknisk förståelse, dels för taktiska datalänkar i allmänhet och Länk 16 i synnerhet dels gällande nätverksdesign för Länk 16, samt vilja att sätta sig in i komplexa tekniska detaljer och förmåga att förstå tekniska standarder och dokument. Du ska kunna arbeta självständigt men även ha en mycket god samarbetsförmåga och kunna ingå som del i arbetsgruppen JDLOC. En stor del av arbetet innebär kontakt med användarna vilket kräver att man är pedagogisk och tydlig i sin kommunikation. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningsnivå: OR 6
Övrigt
Att arbeta på JDLOC kommer att innebära en del resor både nationellt och internationellt. Arbetsort kommer till huvudsak att vara Stockholm.
Befattningen är en tillsvidareanställning.
Tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta C JDLOC Torbjörn Strandberg, 08-788 9191 alt 070 3344396. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Lena Andrén, 019-393500 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är
SACO Mika Laitanen
OFR/S Clarence Arnstedt
OFR/O Håkan Larsson
SEKO Hans Monthan
Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2017-12-04.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 30 oktober 2017
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-12-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan