Driftingenjör IT

Om tjänsten


Söker en ny medarbetare till Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS med placering vid Genomförandeenheten Norr och arbetsort Luleå, IT avdelningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak bestå av drift och underhåll av IT-mtrl inkl. servar och kommunikations utrustning. Du ingår i en grupp vars främsta huvuduppgift är att åtgärda inkomna ärenden i vårt ärendehanteringssystem.
Du kommer att arbeta i IT-miljöer med hårdvara och mjukvara tillsammans med din grupp men även arbeta självständigt. I rollen ingår att arbeta brett med nätverkskomponenter, förbindelser och serverutrustningar. Du kommer att ha mycket kontakt med användare.
Stort fokus i allt arbete vi utför är säkerhet och noggrannhet.
I anställningen ingår även att kunna delta på systemstödsresor utanför Sverige.

Kvalifikationer
• 3-årig gymnasieutbildning med inriktning mot IT-teknik eller motsvarande kunskaper.
• Grundläggande kunskaper inom nätverksteknik.
• God fysik.
• Godkänd läkarundersökning.
• Svenskt medborgarskap.
• Körkort lägst B.

Meriterande
• Yrkeserfarenhet inom området samt kännedom om Försvarsmaktens materiel/utrustningar.
• Kunskaper och erfarenhet av arbete med IT-säkerhet, Microsoft och Cisco produktsortiment.
• Genomförd militär grundutbildning.

Personliga egenskaper
Viktiga personliga egenskaper är att du är självständig, serviceinriktad, har god samarbetsförmåga, teknisk läggning, god felsökningsförmåga, kvalitetsmedveten samt arbetar bra i grupp. Som person är du strukturerad, noggrann, säkerhetsmedvetande och ansvarskännande.
Vi lägger mycket stor vikt på dina personliga egenskaper och att vi bedömer att du kommer att passa in i tilltänkta arbetsgruppen.

Övrigt
Befattningen är civil.
Resor inom tjänsten förekommer.
Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Avdelningschef Lars Malmström 070-680 13 36 eller Sektionschef Gun-Britt Ölund 070-229 19 40

Fackliga företrädare
SACO Mika Laitanen
OFR/S Clarence Arnstedt
SEKO-F Hans Monthan.
OFR/O Håkan Larsson
Samtliga nås via växeln på 019-393 500

Välkommen med din ansökan senast 2017-11-30


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 31 oktober 2017
  • Plats: Luleå, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2017-11-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan